Samsung Galaxy S & Note 討論區 ( 38 ) S10 AdHell教學同電量貼圖區

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
發覺部s9+已出現倒水電情況,係咪焗我上s10+?
biometrics and security > secure startup
S10/S10 plus X-Doria Defense Shield 軍用級防撞保護穀 for HK$150 https://hk.carousell.com/p/219364006

呢隻OK,仲有搵呢間野貼埋指紋玻璃貼都係$280,好似係Whitestone 嗰隻玻璃貼。
肉酸到呢
佢原意就係唔想你用黑色
驚你屏幕長時間個底唔發光
咁用耐左上面就會有烙印
搵唔到
對oled嚟講少著mon先係防烙印
未過保養就去換電
過咗就去換機
收到Samsung galaxy buds換領email
想問問聽緊歌開IG story 佢自己停左音樂
想問有冇辦法set 番一齊播 ?
有冇巴打可以提供蘋果動domain, thx
你出1000,餘數佢比呀
墊底費係解自己比
Thank you
我用個app係block左一下開bixby
兩下開相機 長按開電筒 一短一長開media play
pie都做到?

誠哥個芒保要自己出1000墊底?
咁on9架?
上左去三星等拎報告
聽日去換機。。。
聽日一定要驗屍咁驗
八達通轉去新機,係咪舊機乜都唔使搞
新機揀轉移再登入三星a/c就ok?
烙印其實係因為屏幕長期唔平均咁著
例如某部分長期顯示某樣野不變
令到果部分同其他部分老化速度唔同
舊機要先備份
Samsung爆mon都要3,4000,都ok既
都要刪除+備份一次先
係...只係我覺得用所謂screensaver還不如減少著mon時間嚟得好,不過依家啲三星amoled都算成熟冇咁易出烙印,唔似舖頭啲demo機高光長著應該還好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞