Samsung Galaxy S & Note 討論區 ( 38 ) S10 AdHell教學同電量貼圖區

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
secure start up搵唔到
你而家情況係點
正常撳完 power 掣
再揀 power off 就會熄機
我想問下 smart switch backup WhatsApp Wechat相日期會唔會亂?買咗 512gb 想將sd卡啲相放返入去但係又怕到時backup嗰陣時間錯曬
bixby voice settings
或者 settings > advanced features
㩒完power 製 - power off - pattern or fingerprint - turn off the phone
有無人會長開藍光過濾
啱啱 用咗一個禮拜
由 xr 轉 s10, 都唔錯
但會建議買s10+
因為s10 真係好倒水
同 xr 差好遠
個電量爭好遠
本身部機係咪 lock 左
咩呀下面唔發光同上面有咩關係
點解我平時同打機都有開dolby atoms
但係打機果陣聽果首歌啲聲會厚啲勁啲
有無人係咁
咁樣可以防止比人偷機後熄機
iPhone好似冇呢個功能
而家我仲十五十六
見到部實機又好想買
但部a8 star仲係正正常常
想請教巴打們 轉移實體八達通去Samsung,因為我見佢話會有個全新號碼,所以想請問巴打自動增值,交通津貼同記錄可唔可以一齊轉移埋過去? 同埋想問一下佢要唔要全新oepay account先拎到$150?
係咪s10系列新功能嚟
我s9冇喎
spigen
半年,包1000 整mon
自動增值同津貼都會轉,不過要等幾日
要新機+新samsung account先有150

好似係
Spigen ultra hybrid, UAG plasma, Ringke Fusion-x

我自己中意保護性強啲
我就係咁換左S10+
咁大鑊?我長期dark mode 架喎,鍾意暗多過光
唔明,個光度同 ambient display 有咩關係?

定係講緊自動光度?
試下用 good lock 入面個 edge touch,可以 disable 個 mon 側邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞