Samsung Galaxy S & Note 討論區 ( 38 ) S10 AdHell教學同電量貼圖區

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
兩樣都想disable
太廢
但係用左edge lighting 熄左mon 都係唔會著mon
Whatsapp唔得
但我send短訊係識著
有咩app 解決到
有機會係個id 名改唔岩

要3.8.9 (字數)

所以係 com.frontadb.XXXXXXXXX (XXXXXXXXX 為任意字母/數字, 要9個位)
啱啱都研究緊 咁啱搵到
https://www.samsung.com/hk/support/mobile-devices/why-is-new-whatsapp-notification-without-lighting-after-galaxy-edge-or-s8-plus-is-enabled/

跟住整完得左 不過一開screen就會有whatsapp個pop up
即係我上面講既野
hi, Bixby..call mommy
我覺得又幾好用喎,不過竟然冇繁中
問題係佢唔識睇廣東話呢
呢個我琴晚試過 唔想有pop up 只係想要細細地既通知姐
有無app係可以熄mon彈通知
比左8蚊買 edge always on
但佢收到WhatsApp 成個lock彈出黎通知
Samsung 正在設法把自拍相機藏到螢幕下面去

https://chinese.engadget.com/2019/03/14/samsung-full-screen-phone-camera-hidden-display/

雖然對應產品的推出時程目前沒法確定,但至少在一到兩年內相關技術「還無法實現」。
唔係呀我台版冇
等出自拍鏡提示更新
edge mask

有無得set 遠離某個地點
而唔係到達某個地點
Bixby home:
喺桌面㩒實>碌向左邊就見到可以熄咗佢

Bixby 掣:
升咗9.0好似冇得disable
但可以校㩒2下先彈出嚟
㩒bixby掣>settings>Bixby key就可以校
裝到,萬分感謝
啱呀
所以我而家都冇用
直到佢肯出廣東話
到時我應該換硬機
利申 用緊s9
玻璃貼買太頹真係會影響到個touch
好似有個收費 app 叫 edge lighting 可以做到
原來唔使錢㗎
仲以為佢係計人為所以唔包
即係mon有印同電都可以免費換
更新左pie無bxaction
我就係等緊呢一部機既來臨 利申 用緊s9+
原來S9+都有
太淺色無為意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞