Samsung Galaxy S & Note 討論區 ( 38 ) S10 AdHell教學同電量貼圖區

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
s10 系列 裝Adhell 3 唔好信第一頁個台仔翻譯錯嘅教學

正確步驟應該係:
1. 下載 Adhell 最新版 (自己睇ver幾, 唔洗入"old builds"個folder, 搵"ah3_v3.1.1.xxx"果個):https://m.mediafire.com/folder/sb37c6gmhqgbn/AdHell_3

2. 下載 APK Editor Pro 1.8.28 (都係上面果條link).

3. 電話裝APK Editor Pro 1.8.28 (唔洗裝Adhell住), 然後用佢打開Adhell 3.1.1.XXX個APK > 揀XML Edit (beta) > 揀 AndroidManifest.xml > 第六行Package id改為com.frontadb.XXXXXXXXX (XXXXXXXXX 為任意字母/數字, 但最好跟返9個位.

4. 改完禁save (磁碟icon), 再返回, 佢會問你save唔save , save完再問你in唔install, 總之要install. (再唔係生成完嘅APK預設是放在/ApkEditor/tmp/gen_signed.apk)

5. 到https://seap.samsung.com/license-keys/generate/edu 登入 ***注意! 登入後會自動跳轉到其他頁面(生不出EML的問題大家都在這步) 登入完停一停先.

6. 開多個新tab 再次進入https://seap.samsung.com/license-keys/generate/edu, 確保網址沒錯, 頁面中大大隻字寫住"ENTERPRISE LICENSE KEY (ELM)"先啱

7. 碌落去ALIAS 隨便入, 用來識別而已, 再去禁頁面最底個制gen key. 唔洗upload任何野

9. 成功申請ELM Development Key. 應該係一抽好撚長 冇空格冇"-"嘅字母+數字

10. 去返電話開Adhell 3, activate 完admin permission 再輸入條ELM Development Key, 完成
人仔苦主台啱啱話禮拜六應該有得攞成個禮拜先有機 下次唔係咁平都永不錄用

伸利: s10+ 128 白色
6號係太陽台現貨出咗部喇
smt等緊拎綠色
又爆 post
終於入手,第一次用samsung 機
留名
Adhell 3好似block唔到廣告,用返adblock算
有冇人一用相機影相,啲背景app會kill曬
S10+ 128 綠色 仲未有..
note9 6小時19分鐘sot 都仲有32%電
真係用足成日番屋企都夠
好屈機

期待note10會更好
點解note8冇得用,得舊垃圾電
block 唔到咩廣告
我就係note8舊電唔夠用 所以轉左note9

真係核電到仆街 中間仲有打下機

有圖無吹水

今日熄左aod
好似好返少少d電
quote][/quote]
雙卡好似食電d
第一年免費換電?
免費?!
根據我經驗 只要你入得廠
佢係唔係都會幫你換
用足咁多代Samsung機,維修每次都有幫我換電
Youtube
楓林網
無知一問點裝gcam
我想問用 YOUTUBE VANCED係咪淨係BLOCK到播片中途插入果D廣告
片頭就開始賣完先播片果D廣告係BLOCK唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞