Samsung Galaxy S & Note 討論區 ( 38 ) S10 AdHell教學同電量貼圖區

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
我指 nav bar
長期黑色喺個底
S10e 係咪有256gb架??
問左d大鋪話無既
我會 用慣咗睇人哋嗰部覺得好殘眼
xdoria+貼,280?
設定 > 生物特徵與安全性 > 安全啟動

仲搵唔到就入設定後按右上角搜尋啦

我只係幫手翻譯,唔知個 setting 係咪解決到大家嘅問題
行山跌撚左一邊無線耳機落水塘
可以疊埋心水買galaxy buds
我S9+有喎
試下觀察多幾日吧,同埋唔好只比較前段嘅電量,因為 iphone 後段比前段跌得快好多的
我諗其實用開 ios 嘅真係好少會經常 kill app,因為 iso 永遠只會得用緊嘅 app 係運作緊,後面嘅都 pause 哂,對部機無影響咁滯。

興經常 kill app 嘅反而係一眾 android 用家
s10 100拎上手撳幾下已經99
但係70以下就跌得慢
請問note9 係咪同一樣做法?
邊關事架 成條bar長著咪有個成條bar嘅印
唔發光嘅地方唔會有印架 照理黑左係最好
太長唔quote
應該係 我S9+都係咁做
係喎
你個 mon 除左 nav bar 外有著
咁果部分老化得快過 nav bar
到時你睇 d 全螢幕野
nav bar 會暗左

死,係咪我發雞盲
settings
apps
google
disable
個問題解決左
係果位巴打 lock 緊機既時候閂機
系統先要求佢解 lock
我就係 set 要解鎖先熄到機,但搵唔到邊度 set
上面條 path 係 note 9 的

上網 search 左一陣,外國 forum 見有人話呢個功能喺 s10 series 係 default 開左,無得熄,唔知可唔可靠。

https://forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-s10-s10-plus/947733-secure-start.html

但呢個功能都係講緊 reboot 完使唔使過 security,唔係講緊按 power 制關機……?
係喎,原來已經係要入 pw 先熄到機,唔駛 set, on9 左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞