(選擇)修仙路第七章之我是官老爺

991 回覆
13 Like 19 Dislike
「這次本座玩得很盡,不過,我們聖教正在逐步歸來,下一次你要是遇上的是本座的同僚的話,就不會這麼好運了。」
話音剛落,一個紫黑色漩渦自骸骨王身後出現,他便帶着偽娘進去,隨即漩渦消失。
看到敵人消失,王炮再也支持不住,全身「噗」地噴出漫天血水,整個人倒在地上昏迷不醒。

post 5複製,就咁上去尾刀同僚係咪會出現反尾刀
可能會
成個教d高層有設定哂
因為你地果時揀咗去屈基
去宴會現場睇住骸骨王出現會多好多對白
不過依家唔需要了
一係你講埋出嚟, 我之後加返
唔係就會前文不對後理
嗱,你唔睬我咋我繼續寫啦
拜月教:大事件之前嘅一個魔教,不過都有係對抗世界外敵嘅時候出力。目前大部分成員都被打入地府同陽間嘅隙縫中。如今由戒指王當年留低嘅後手陣法加上殘存教眾努力而逐一復活,目前目標係全體恢復100%實力再復活教主,準備再對抗世界外敵並繼續稱霸中原。

教主:鬼魅,半神血統,未復活,掌握死亡概念,可以令人即死。

四大法王

骸骨王:人族仙人,大家都見過。底牌係召喚上古神獸嘅亡骸。

畫皮王:人族仙人,可以控制全身肌肉骨骼變形進化嚟戰鬥,同一般變形術唔同係真·物理變形,即係如果常規變形術變一架車會用仙力組成一架車嘅外形,畫皮流變形術係會出一架肌肉戰車,可以肉身生長成洪荒巨獸。身體組織分出去之後可以控制並生成分身撒肉成兵。性格係作死9upper因為恢復力太強根本死唔去

妖狐王:妖族,本體係九尾妖狐,傳說中嘅妲己就係佢,某個女角嘅家姐不過細妹認知入面唔知自己家姐咁疊馬有咁多身份,如果之前走9up線會知道一個黃花閨女自稱妾身係因為比自己家姐誤導以為人類女性要咁自稱 。能力係魅惑max, 玩冰達人,智商情商高,對住細妹係一個廿四孝家姐之外對其他人都係蛇蠍型美人

戒指王:人族器修。因為本身靈根不佳所以行器修路線。成個教嘅技術擔當,教眾嘅傳送工具(骸骨王之前走佬果個),復活陣法都係佢整。四人中唯一100%狀態戰鬥力低於司南,但如果帶齊裝可以一打三。本命仙器係手上的權力戒,能力自己請參考DC漫畫嘅情感七戒。性格係認真專注撚

戰力(100%狀態):戒指(全武裝)>>>畫皮>骸骨>>>>>妖狐>>>>>>>>司南>>>>>>>>>>>戒指=烈莊主

招式形象同中層果d成員都有,不過太detail 就唔講了。 細妹唔係拜月教亦都冇跟住一齊收皮過,原因懶之後再講,人地仲係青春少女
咁嘅話個故起碼要寫成年

Btw感謝大家同我渡過呢三四個月,相信我同大家到好好嘅故事體驗,喺箇中搵到唔同樂趣

多謝晒
你講到要走佬咁
唔好棄故就得
唔走唔走
唔棄唔棄
其實係咪打贏武斌周 武春代就解到條貞操帶
金蟒索貞操帶好有用!聽日繼續
Btw骸骨王重傷係因為被三人夾擊
又聽日
今晚落老蘭
告誡人唔好縱欲過度
自己就……
你識做就自己著番條貞操帶
四、化身雷電法王

王炮見骸骨王身上骨甲被眾人打得層層剝落,此時的骸骨王赤裸着上身,蒼白的肌肉上滿是狼頭刺青,口中呼呼聲喘着大氣,王炮見此,正是收拾他的好時機。王炮正想以地為紙、以指為筆,再次化身雷電法王。忽見骸骨王邪魅強笑,喊道:「好!這次本座玩得很盡興。不過,我們聖教正在逐步歸來,下一次... ...」話音未落,一個紫黑色漩渦再次在骸骨王身後出現。王炮插口喊道:「曰你媽的,又想逃!」只見骸骨王以迅雷不及掩耳之速度,伸出大手拔起插在黃土上的血玫瑰,大劍一揮,已把烈老莊主和荊無命二人的頭顱割下,血光四濺之間,雙足力甩,從漩渦中遁走。

王炮決定:

一、緬懷兩人
二、穿過漩渦
三、呆立當場
四、自由答案
4 立刻斬殺平夢候再甩鍋給他
ching係咪唔想繼續寫雲寧同荆蘭感情線
點解要咁做?
戰爭係要有人犧牲嘅不如估下邊個唔會死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞