[互動故]我要做車手!(8)

981 回覆
57 Like 0 Dislike
A啦緊係
A
D
投票結束
「老竇...吖,老公!」慧妍嘗試扮演自己的母親。

「吼~!」肥雪卻完全沒有理會,像發了瘋的向前追趕。

「老公!」慧妍再次呼叫。

旁邊的天行卻投以冷眼:「你咁樣無用架,妳都唔似妳阿媽。」

「你幫唔到手都算,仲喺度講風涼話。」慧妍已心急如焚。

「我意思係,你不如試下啲激進啲嘅行為。」天行建議。

「例如呢?」肥雪獨狂扭軚,慧妍馬上被衝力摔到車門旁邊。

「試下錫佢一啖?」天行扮起「錫錫」時的雞泡魚嘴型。

「...」慧妍竟然在猶豫。

「妳仲諗乜吖?再係咁落去我哋炒硬車啦!」
------------------------------------------------------------------------
[慧妍視角]
A:吻下去
B:放棄扮演
A
B
A
B
B
b
B
a
b
A
A
A
A
A
B
投票結束
「唔理啦!」慧妍深呼吸,閉上眼睛,向肥雪方向吻過去。

啜!

慧妍打開雙眼,眼前的卻是淫淫笑的天行。

「你!」慧妍馬上臉紅起來。

」天行仍然在回味剛才慧妍的吻。

原來天行襯著慧妍閉上眼之際馬上分隔在肥雪身邊,

而這一切,都被肥雪看在眼裡。

「你!你做乜搞我老婆!」肥雪氣得連道路狀況也不看,回頭一手抓著天行。

「Uncle,係我嚟...你睇清楚...」天行被找著頸部,快抖不過氣來。

糾纏之間,只有慧妍有空閒注視窗外。

「睇...睇住前面啊!」她忽然大叫。

還沒反應過來,S15已失控剷上一旁的單車徑。

幸好人倒是沒有受傷。

「最衰都係你!」慧妍一巴掌摑向天行右邊臉。

「唔好嬲,人無事就好啦。」這次到天行「嘟」嘴準備吻向慧妍。

「死開啦!」慧妍再次使出巴掌,這次是天行的左邊臉。

「嚟啦,打我啦!上帝講過有人打你右邊臉,就要將左邊臉轉埋俾佢打。」天行被打後反而顯得開心。

「...」慧妍沒有理會天行,馬上查看肥雪的情況。

「咕...咕...」前一分鐘還在憤怒的肥雪,現在竟然抱頭大睡。

[由於肥雪霸佔了司機位置,必需把他叫醒]
------------------------------------------------------------------------
[慧妍視角]
A:使用背包內清水潑向肥雪
B:拍打肥雪
C:示意天行想辦法
D:打開手機播放「精靈之笛」BGM,嘗試肥雪當作卡比獸叫醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞