[互動故]我要做車手!(8)

981 回覆
57 Like 0 Dislike
D
d
A
P牌仔屯公追車 失控撞的士 網民:扮拓海?
https://lih.kg/1079716
A
投票結束
我默不作聲望向陳金城。

「對手係你!?」陳金城感到驚訝。

「唔係佢!係我先啱!」肥雪把我輕輕推開,站到陳金城面前。

「肥佬雪,你今晚仲有無飲酒?」陳金城略帶一點嘲笑。

「陳金城,你今晚有無帶夠雪茄喺身?我怕你比比下賽要煙癮起要返屋企。」

雙方的言論,為這場即將進行的比賽加上一層火藥味。

而我,則襯著這段時間尋找陳金城的弟子。

那堆的士跟班之中,大多都是上了年紀的叔伯,理應不會是陳金城的徒弟,

那麼難道陳金城的徒弟沒有來觀戰嗎?

「準備,三、二、一!」

不經意間,比賽已經開始。我馬上轉過頭來,已經只剩下兩對車尾燈留下的餘輝。

「喂,靚仔,要唔要買外圍?」一名年輕男子走到我身邊。

「鬥車都有外圍買?」

「有!肥雪贏就一賠2,陳金城贏就1賠1.5,打和就1賠5!」

「連你都叫佢陳金城?」我問外圍男子。

「咁佢真係成舍餅印咁...」
------------------------------------------------------------------------
A:買肥雪贏
B:買陳金城贏
C:買打和
D:不買
C
C
D
c
C
C
投票結束
「打和啦!」我以曾志偉聲線說出。

「你想買幾多?」外圍男子問:「講埋先,最底投注額五千。」

該投注多少錢?
------------------------------------------------------------------------
A:五千
B:一萬
C:三萬
D:All-in!
D
D
d
D
d
D
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞