🇭🇰 電腦賣物交易所 💰 (10)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
可以試下放$1000
2000 蚊我最近都係慢慢收加淘寶
xeon e3 1240v2+ 16g ddr3+ mb+ 1060 3gb
都係二千幾
而家打機都開到1080p ultra 50-60 fps
8k video 都睇到
我又參考下先
四代好似抵玩d 1230v3 ~4770
起碼d版有原生sata3 同usb3
2代唔是塊塊
公司有部h61+i3 2100 +4gb ram 閒置
有冇巴打岩使拿去廢物再生
有意tg xy2018
見到7500都係放緊1000
所以我先減300
三代都有sata 3 同usb3.0

四代Xeon 都要九舊幾水

咁砌不如買全新Ryzen 2400g
唔係有舊版 唔應該叫佢地買成套舊架構u 版 ram
真心新架構無論效能 價錢都比舊野好
千元級新u屌打i5 7400 or之前i5 i3
魔改u 經驗者自己玩就得
魔改u根本好睇間鋪手工,其實好玩命
仲改乜鳩u
如果唔係而家ram 貴都唔會買舊野
Ryzen5 好用過八代i5 之前所有u
Mb 又support 之後zen2

Corsair Hydro Series H115i PRO RGB 280mm Liquid CPU Cooler - $900
全新未拆, 有單購於上個月23號
試收一粒4790k
https://t.me/jv201855412
$1200+
$1200已經係合理價,
可以試下上DCFEVER徵求,見有唔少人放
肥花暫時唔見有人單賣CPU
所以睇下連登有無巴打放
4790k 淘寶都成千五蚊粒

香港都唔會賣得平
淘寶同二手有少少唔同吧,
淘寶D商家要賺錢

同埋我都無諗過要搵巴打笨, 合理就OK
香港先唔會放合理價
好多仲貴過淘寶

呢粒都千五不如成套換好過
成套好貴啊巴打
唔似你地咁有錢
你係點升級要揀i7 4790k
我見之前4790k好多成交價都係12xx~13xx,
巴打等下啦,
另外呢粒舊u淘寶果度升左價,之前明明賣12xx
E3 1230 v3
升4790k有30% CPU提升左右
雖然我知3000買粒8700K可以提升70%
但一換代, RAM, 底板又要換晒, 一炮過又要洗成6千

所以先諗住俾千零升少少, 又捱幾年, 之後再一次過換晒佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞