🇭🇰 電腦賣物交易所 💰 (10)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
呢度好多收買佬搵水魚
真係要教下大家,最簡單cpu價錢
上淘寶打你粒cpu型號例如4460咁
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.8.358353fb2XCNXm&id=540783236730&ns=1&abbucket=6#detail
佢賣¥585.00,
你就可以大約賣hkd585
你收收皮先啦,你堆垃圾放到未吖?
我最近賣左d野既二手價
係dcfever放左一兩日已經賣到
Asus Z97-K 底板 無盒無單
賣$440
*以下零件購於2014年9月25日
Corsair Vengeance 復仇者 99%new
CMZ16GX3M2A1600C10
DDR3 1600MHz 16GB Kit (2x8GB)
有盒有單,Felton永久保用
賣$590
ASUS STRIX GTX970 4GB GDDR5(STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5)
有盒有單(但入面乜都無)
無超頻,唔太打機,長期低溫工作
賣$650
Intel Core i5-4460(LGA1150,3.2GHz,6MB cache)連原裝散熱/無盒無單
賣$620
好老實講,
我幫手報價,推返上個價去正常水平,
同DCFEVER,HKEPC同價,
除左得罪收買狗同搵水魚班壓價狗,
有邊度得罪你
煩到痴線成個po都係你啲comment
又唔係真係賣野
呢度咁多人搵食,
我幫手報價係咪煩到你搵食啊??
呢個post有冇人搵食我唔撚知,
但你要拎dcfever同hkepc個價黎睇齊,
咁我使撚係度放?
係有班人用賤價係到收零件,
低過dcfever同hkepc放好多,
專搵巴打笨,
我幫手報返正常價又得罪你??
唔通你想賤價係到放件??
人地揾食關你乜事,你估人地冇付出時間同冒風險??
其他人本身放俾收賣佬嘅好處,就係乜都唔駛煩,爛嘅好嘅都放到出去,大嘅就上埋門收,爛嘅硬食蝕翻出去,一來一回都係最多賺你百幾幾十,少嘅都係賺翻車錢。
如果冇需求嘅話點會有收賣佬呢個行業出現??

利申: 我平時上網見到有咩平就買,買完唔啱用就高幾十放翻出去賺翻飯錢,即管叫我做收賣佬唔駛估估下
呢個我撐你呀

i5 2320
kingston ddr3 1333 4gb x2
全部冇單冇盒 $200全走 tg: RuudAaron
慘在我試過咁情況
有件零件二手賣$650幾日已經賣到出去,
有人開$200,仲要彈三彈四,話用左幾年,又舊,保養得返2年幾咁,
明係當我水魚執平野
呢度大把呢D人,
所以我至幫手報正常價,
同埋我報個價放一星期已經有人接手,
唔算大食價,係合理價,
希望買既人唔會買貴,賣既又唔會做水魚
多謝巴打
希望買既人唔會買貴,賣既又唔會做水魚
駛乜理$200嗰啲人,我每樣件放dcfever都肯定有人㩒一半價,見到msg都費事㩒入去
係得呢個po放對硬件都應該有一定認識,俾人當水魚抵佢唔check清個價同po carousell dcfever等人爭,又唔自己有損失駛鬼理佢地。
真係覺得啲水魚慘就去啲屋村電腦鋪踩場,見到啲h67+pentium+gtr牛 賣到成千五你應該會即刻激到入醫院
想知i5 4460+b85m-g+16g ram可以放幾錢
我上面有講,底板約原價一半
已經唔記得買幾錢
ASUS B85M-G
HK$485 行貨
做戲做全套,人地問你咩價直接答$200咪得
www.dcfever.com/trading/view.php?itemID=7185210
$200
www.dcfever.com/trade/view.php?id=6390754
$180
多謝巴打幫手
Intel Core i5-4460
可以賣$600+
16g ram<當係8GBX2>
視孚牌子款式可以賣$550~$650
on9
多謝巴打
多謝巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞