突發!台灣製恐怖GAME「還願」現已發售!

603 回覆
263 Like 17 Dislike
還願銷量依家先好似7萬幾隻,9000唔少了
依家封殺埋佢以後啲game都再無中國市場了
之前返校四分一收入都係來自中國
呢樣真 加政治野唔係問題 問題係有冇帶黎反思
不過對好多人黎講有呢一下口頭一時爽就足夠了

劇情發展到好似會搞埋中國版steam
如果中共封殺steam少左堆中國負評豬都算係好事 世界英雄赤燭
大陸係好限制鬼呢個題材
我唔覺得佢地係好想打大陸市場,只係班大陸佬冇幾可出到似樣既係要痴下金糠(如果唔係都唔敢搞張咁既野)

跪地認衰仔叫聲爸爸,大陸佬都會支持你下隻既....應該
即刻黎一場現實版既白色恐怖
本身唔玩恐怖驚
一爆出呢單野就即刻買左
仙劍個d都話係佢地出
而家講中文叫認定左你係中國人架啦
吳彥祖都比人話唔愛國啦
最後花個度喊左
連登仔都係咁啦 郁d 就屌人老母 見到女圖就話想中出人
播完首歌 再加埋句爸爸 我們回家吧
喊到傻西咁

荃灣 九龍 葵涌 SHK 土瓜灣 皇后大道東
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1550911880.A.1F9.html
《還願》彩蛋惹議 3DM創辦人批赤燭「傷害13億人感情」

笑撚死
因為一個人嘅榮辱而成間代理商/公司遭殃,咁仆街嘅行徑真係專權國家特別常見,屌你老母共產黨
而家好似話連開心版都冇晒
上一隻講白色恐怖 就已經覺得好神奇點解佢地玩到😮而且又咁中意
更顯得以韓國瑜為近期馬首嘅和談派戅鳩
你一句踩著佢脆弱神經已經要欺凌你
和談和談談你老母
有班台仔仲戅鳩政治還政治
醒未
Reddit即刻有人笑鳩佢地

What's the most ridiculous part is that most of the Chinese players or streamers want to claim the success and fame of this game(which has nothing to do with them in the beginning), and now they just went full riot mode and do not want to have any connection with the game. Isn't this pretty hypocritical?

edit: The total sales in China before the whole controversy is approximately 9000 copies, which is pretty funny comparing to the so called "really popular and fully supported" by their gaming community
支那人最多就係睇片當自己人玩左同玩老翻,賣得個9000份就當自己大爺

今晚返到屋企裝game俾返個好評
steam捨得ban支那狗未
咪幾好,以後整game唔洗再諗支國
仲有而家歐美開始有人報(=知)呢單野
支那ip ban返去支那steam,等佢地玩內聯網算啦

等中共出手啦 直接消滅中國負評豬

恭迎慈孤觀音⎝༼ ◕д ◕ ༽⎠
渡世靈顯四方⎝༼ ◕д ◕ ༽⎠
應該係掉轉支那幾時出隻自家steam ban返steam ip
睇怕唔使好耐 又或者epic已經係
真係出手既吧班友呢幾日既心情轉換一定好過癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞