突發!台灣製恐怖GAME「還願」現已發售!

603 回覆
263 Like 17 Dislike
想要莉芳嘅j圖
爸爸,我們回家吧
聽聞唔好俾門罅美心分心到,全程望住個電視機片段會有成就
我一望過去閂門嚇死我
係,但我分心左
一見到佢閂門就離開座位想衝過去睇佢咩料
同埋其實字幕後面最後個畫面
男主係梳化睇電視
其實個視角係 畫入面嘅囡囡一直望住爸爸背影
個個位其實係本身嘅家係放幅全家福,而最後個畫面如果想純粹表達男主角嘅孤單悲痛,可以就咁show佢睇電視嘅背影,但個個畫面嘅下方其實有塊木板,視角感覺就係全家福入面個囡囡一直係幅畫入面陪佢爸爸
想問下點睇到個畫面嘅下方有塊木板, 我眼盲/我睇個個直播睇唔出
係咪我冷血 睇完只係覺得個老豆好撚弱智 害死個女
個老母不負責任 明知個老公弱智都照丟低個女比佢湊
成個故事得個女係慘 個老豆最尾孤零零根本係抵撚佢死
同埋點解浸死完個女唔洗比人拉?
去到最後幾秒都佔左畫面三份一架喎
好似好悶
咁可能係我睇個個直播太黑睇唔出
呢d細節位幾正
我覺得有無拉到佢已經唔重要
佢已經無左隻眼同條脷,隻手應該都廢埋
但出發點係因為佢愛佢個女而犧牲一切
最後低能害死埋自己個囡
我諗佢應該痛苦到俾唔俾人拉都已經唔係重點
無左隻眼同條脷唔係只係係落靈界個時既幻象? 正常人咁搞法應該一早失血過多死左, 唔死都做唔到好多野
唔係幻象,係回憶唻
就係因為自己挖晒眼割晒脷,個囡都無好轉,所以最後先搵個神棍再請教,結果浸死左個囡
有冇證明先
亦都有可能係佢個刻已經精神有問題, 之後自己腦補左呢D劇情當係去左靈界搵佢個月既魂魄
割咗脷仲點打電話俾神棍?
佢地Facetime用手語?
其實你咁諗都有可能
但我隱約記得男主係故事最尾,個神棍打電話俾佢,講左句「雖然你已經奉獻左好多,但係一日兩日唔會見效,起碼等七日,但既然你咁急我就教你個方法(浸蛇酒)」之類嘅說話
同埋其實故事一直都有男主把聲,但自從佢割左脷之後,就連神棍個次電話,都似係個神棍係度自言自語,完全無左男主把聲
巴打,我係隔離post俾左個答案你
冇脷可以講野?.?
男主割完脷之後放血都有講野
「雖然你已經奉獻左好多,但係一日兩日唔會見效,起碼等七日,但既然你咁急我就教你個方法(浸蛇酒)」
應該係呢樣野先導致個老豆用酒浸佢個月, 呢個應該係因黎
成日打錯野, 月=女
等返校3d重制
成個故事就係主角一開頭發完夢醒返
回憶返成件事既來龍去脈
之後上屋搵何老師 發現錄音帶
知道自己柒咗 開廁所門面對自己
因為儀式唔俾佢開廁所門
最後佢開門 代表佢肯相信現實 相信何老師係假
岩岩再玩多次,佢2d已經好好,重點係故事,唔係視覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞