突發!台灣製恐怖GAME「還願」現已發售!

603 回覆
263 Like 17 Dislike
會驚可以推薦睇魯蛋
魯蛋好識搞氣氛安撫觀眾 又熜左訂閱同捐款等大家可以享受遊戲
要睇劇情過場又唔會鳩up一堆 會安靜等觀眾一齊睇

其次推薦人渣文本 觀察型老(人)玩家用顯微鏡玩還願
因為閱歷較多 可以睇到好多細節
https://youtu.be/PxohnBdVq7g
大慈大悲 恭迎慈孤觀音⎝༼ д ◕ ༽⎠

大慈大悲 恭迎慈孤觀音⎝༼ ◕ ༽⎠

大慈大悲 恭迎慈孤觀音⎝༼ ◕ ༽
女兒紅
環境氣氛營造相當好
細節詳盡用心
敍事多過遊戲
收集解迷難度唔高

同返校比
可操作遊戲性低
刺激感減少(返校都有野追下你)
題材唔同,同樣有深度
有冇勾脷大集合,想睇下佢地反應
感覺上有啲長

台仔歷史感冇咁重, 未必可以解釋到個遊戲帶出嘅意思, 要上咗年紀或者識歷史嘅人先可以完全洞悉個遊戲, 唔係吹奏, 我睇過國內一個實況主嘅解說更加體貼
美心
見到youtube 有comment 話個title 係咁嚟
「若有來世,你 還願 意嗎?」
原本恐怖變成感動
好垃圾
見到有句

流淚因為放手
流血因爲強求

即刻諗起觀落陰果陣
拔舌同挖眼情節應該冇真正發生
見到B站班支那仔話呢隻係國產Game真係笑撚死
真係人不要臉天下無敵
支那人又嚟痴金糠
今集真係好細緻,好伏筆位
last個女被酒浸死
1.一開始老母問美心係邊,浸左老豆一次
2.被浴室四面牆圍住浸酒
3.同老母捉拿而因 被捉浸酒
4.推個女落酒

美心last話摺左好多花解決個病
1.有一關講老豆教佢摺花成房都係花
2.故事書好多花

ending一棟棟書山
1.老豆冇帶女去阿里山,同書同講故仔代替

好多場景都有關連
主角觀落陰,應該係幻覺之類無物理上發生過
老豆想像力都幾好
仲要佢真係好痛咁 叫晒出聲
不過可能係個仆街何老師引導佢咁諗
其實個女係焦慮症,唔係真係有病
最後,已經無咩事,但都繼續醫,因為主角已經痴左線
有人話條利跟眼都係老婆,佢殺左老婆,浸酒,所以見到老婆追殺佢
根據arg既內容,美心應該死咗。因為佢表哥話唔知咩原因同表妹失去聯絡。
少玩呢類驚,但一路玩一路覺得個畫面好似精神病病人嘅內心世界
琴晚爆機之後成晚都訓唔著
台仔話睇埋何老師間屋

老杜間睡房上面係對住何老師個廁所
係死左,但死前佢個病已經好左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞