突發!台灣製恐怖GAME「還願」現已發售!

603 回覆
263 Like 17 Dislike
twitch中文區大部分觀眾同實況主都係台灣人
香港出名嘅直播主除咗達哥仲有邊個?
toyz都講國語 主力做台灣人市場
amaz就英文打爐石
覺得香港搞唔起遊戲實況真係覺得好可惜
無用 有好多人仲覺得實況叫人donate係乞衣
睇連登就知
唔好話donate 賣吓廣告都插都飛起
發現個有趣現象
你地睇打機除左達哥就唔識其他 一係寧願睇台仔聽國語
尋晚明明follow開10個有一半香港台都玩緊還願
twitch中文區大部分觀眾同實況主都係台灣人
香港出名嘅直播主除咗達哥仲有邊個?
toyz都講國語 主力做台灣人市場
amaz就英文打爐石
覺得香港搞唔起遊戲實況真係覺得好可惜
無用 有好多人仲覺得實況叫人donate係乞衣
睇連登就知
唔好話donate 賣吓廣告都插飛起

睇魯蛋玩好過
香港既話 達哥以外淨係識alan
真係,希望香港會有人整到,有天井果隻公屋setting,好似殭屍套戲咁
對唔住 我真係唔信佢地好人
開直播屌人老母 又話人地係雞 叫人幫佢含撚
為左做效果去到咁盡 份人都諗野都唔會好得去邊
好撚恐怖喎
台狗版silent pt

冇玩開電腦game 有興趣

其實有冇得去網吧玩?
隻game個風格好似九龍風水傳
我成日凝住杜生會同何老師會扑野 加條婚外情線就神作
勾脷根個下
香港真係好多好題材可以用,
但好多題材已經係電電視等媒體創作過,
要突圍既話,要更深入挖掘。

返校同還願成功,
其中一個因素係資料蒐集做得好深入,
還原台灣民國初白色恐怖年代,同埋八十年代經濟起飛進入亞洲四小龍背景。
故事配合歷史背景,又有好深入人性既故事。『返校』講係人人自危既社會風氣下出賣密告既行為,『還願』講經濟起飛下人急於融入發展洪流而投旁門左道。

赤燭遊戲做左好多功課去做尼兩隻game,成功非僥倖。香港係大把題材可以用,但有無遊戲開發公司有尼種理念同多心思去開發...
嘉利大廈大火
點解連登仔最憎既台仔出到呢D
香港出唔到
兩隻game好反映到果陣台灣嘅時代背景依點真係幾難得
倒後行有MJ歌聽
啱啱search話慈孤觀音原形係紫姑 個名都係諧音
而紫姑其實算係邪靈黎
佢係正月十五俾人係廁所殺死 相傳因為咁變左廁神 有神通
台灣傳統會係元宵拜祭
一般會叫兩個處女請神扶乩
隻game又真係元宵出
我開台打 有無人想睇
好難得有依啲咁有含義嘅game
BTW又話出電影嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞