召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (41)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我覺得靠背壟無啲人講到咁難
第一take 永考肥丙部
第二take 靠背壟pass
唔難 但睇運
條路唔闊 兩邊有密密麻麻的死車 又唔可以貼死車太近
本身視野已經唔好 仲要小心D盲撚唔睇車衝出黎/有人開車門
但其實呢條路渣慢D就得
聽日考 想make sure大家開車前個步驟係望鏡>入波>望鏡>開車定直接入波>望鏡>開車

轉線又係望鏡望盲>打燈>再望鏡望盲先轉線定直接打燈>望鏡望盲就轉
我會直接入波同直接打燈
有冇人知駕院如果想上網報名既話點做分期
我覺得係要開車同轉向果陣先要望鏡盲點
但睇果本黃書又話要 看一看 想一想 再看看 先做,cfu又話有望就得 但自己又想跟住做
好多賽跑冠軍
考嗰日遇到開門L #beat#d
過線就打燈-鏡-盲點-鏡-扭軚-過完線再望鏡
起步就鬆手制前望晒中鏡左鏡右鏡-放手制-開車
轉左前望右 轉右就望左
爬頭過車後一定要再翻望鏡 睇佢架車係咪有一定距離

利申 重考搵左YouTube祖哥 1take銅鑼灣pass 佢教啲野好實用
thanks 我聽日都係考銅鑼灣
過線就打燈-鏡-盲點--扭軚-過完線再望鏡

我跳左呢步.......
最後肥左 "27".........關事嗎??
我理解係望咗鏡盲點,確定架車係盲點後就可以扭軚
要拎到個頭掂膊頭
唉考到個牌後成日心思思想買車,但自己住呢頭淨係車場錢都成四千蚊,仲要返工搭車快過揸車,都係死心等甩p後得閒租車揸下算
張張保單唔同,答唔到你,但一定係問清楚公司穩陣啲,順便問埋揸公司車嘅規矩

揸就冇咩特別,平時點揸咪點揸,公司有咪數簿就填返,同埋記得掛P
甩P都分分鐘要等多年先有得租喎
係啊,要兩年到,所以都係死心算啦
去門市搞
約左師傅了, 好彩佢有期
日日練我都做唔到, 暫停都係約左2堂(4節)
而家最大問題完全唔識果邊啲路, 我之前考港島
快期抽左幾耐??自己抽??
加油 考van定私?
考銅鑼灣掃杆埔既巴絲,記得如果行樂活道條大斜路唔可以用1波上曬,點都要換2波上,唔係一定衰唔夠快
地板油高轉上2波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞