召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (41)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
一陣上第一堂
個人覺得棉花路難度同樂活道差唔多 冇啲一定上到3波既位,行棉花路係中間過要不停留意着車罅,睇少啲都可能有行人係車罅沖出黎 依家重有地盤車同垃圾佬啲車仔同你爭,放學時間既一排等緊既保母車 我試過係放學時間學車,揸完之後精神崩潰敢滯
加油
多謝
直路嚟
係呀 南華會返去果段
係呀! 行車距離要好準,又塞到爆
我覺得東院道係最易 有條大直路俾你上40又冇咩急彎,難出既路口
咁點解會睇唔到架大車
左手邊有一百米死車 我好肯定冇車我先打右燈cut右踩少少右線行
行到50米見到前面30米有大車
考過樂活道就明南華會出面真係可以有一百米死車
我又點可以係左邊成排死車既情況下肯定到我一踩入右線將會行果100米冇大車
我只可以確保我行既果刻真係冇車我先cut線開車
普通私家車係ok
但果架係一架霸左超過一條line既車
點搞呢
考澤安道
究竟啲兩線合一位最後應該停低等右邊行哂
定應該比啲油霸住中間
因為條路唔係平路,如果返去試場既話,係一條長斜上到頂,然後再落短斜路轉彎返試場,就好似好扁同矮既滑梯敢
去係冇咩問題既,因為多數冇死車,係要注意有冇車騎緊線,返就好多死車係左邊同埋好多時會有對頭車(咩車都會有)係你出左之後佢係先係另一邊斜路上黎
下次好運
收慢等safety gap入
不過考試果陣實大把人讓你,唔洗驚
下星期11點考忠義街
好緊張
好似仲有好多野唔熟咁 如無意外仲有5堂(10節)
考試呢啲做多好過唔做
你唔做個官點知你望到
啱啱上堂個師父就快俾我chok 死
師傅教落唔好停,都唔好比油
收油慢駛就得,後面啲車見過唔到就會讓
玩得太多euro truck simulator 攪到勁遲先入灣
第幾堂上呀?
第一堂
俾油同落 Break 都踩得太深
好彩係元駕上冇其他車乜濟,師父話我入灣唔收油攪到次次都入唔切過左個車對面線踩停我
第一堂正常喇
唔記得講我係學自動Van
down mod用 私家車 係英國揸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞