召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (41)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
因為油塘個迴係內圈有優先權
係咪好on9

我驚會再出現多次呢個情況
如果我兜多圈先出會唔會比人肥
真係咁多人喺308手上拎到P?
利申:俾佢肥過
唔該晒咁多位巴打
聽朝要考啦
肥咩? 我見果日有另一個巴打考掃杆埔死火都無事,唔知係唔係308
佢話我冇擰頭,只可以提醒各巴絲遇到呢個老人家,最好驅魔人上身,個頭有咁盡擰咁盡
係呀 我果陣每幾秒就掃一次鏡,扭軚就扭埋腰睇,但係佢成日哦我唔夠快
岩岩fb見人學左9粒鐘就1 take pass
才能呢d野真係
P牌份form有無得係運輸處拎
揸車唔係要鬥叻,最緊要安全又揸得開心
算好平 公價都起碼$5-600up
你技術有問題 純粹想揸下車 就去馬

真係唔識想學嘢 就搵個認真少少嘅師傅教 多數唔會under$500
講錯左應該係4節 但我都已經覺得要補鐘,駕院師傅真係好hea下
[跑馬地自私]

乙部唔多講啦 熟能生巧
次序: 三手 -> 泊位 -> 斜路開車
要小心泊完位轉右上斜個位都幾窄 可以偷小小左邊 同 架車要完全踩哂地下個箭嘴先轉右上

丙部 一出試場 落直路 要望下右邊留意右邊有冇車 之後爬頭 (望鏡 打燈 盲區) 去到路口 留意左右邊車 冇先好出 唔好急 記得俾多少少油出 由於我係轉右上 所以淨係講右邊 一上斜路之後就要轉左急彎 記得偷少少右邊先轉左 轉緊小心唔好撞膊 盡量望遠d 落斜之後去到安全島就要cut去右線 之後班馬線前面冇死車就要cut去左線 有就一路keep右線 之後過死車轉左
去到成和道 紅綠燈位 望遠d 前面有死車 就要過完紅綠燈cut去右線 如果唔係就要下個紅綠燈位前cut 之後直上 返試場轉右 冇車先轉右 之後轉左路口 睇清楚冇車先出 返試場搞掂 係雪糕筒停 記得手制p波熄匙

各位巴絲加油 唔好緊張 定d黎就得
仲有兩個鐘就考
3 take
我同你同日既,你唔係過年後考咩?
我都仲有一小時四十五分鐘,今次訓得好過上次,不過而家有d 手震
謝謝絲打,你好好人打咁多字教我地。
師傅話有一半人會考上路,擒日我練呢條線練得唔好,希望今日淡定d 克服到
反而租車費係咪到到都差唔多,round 1600?
我今次1800
齊齊拎p
有冇考前報一堂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞