召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (41)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
下 邊個位 高超道算易
如果去長沙灣拎p牌,朝早9 點去定下就4點去穩陣?公司有兩粒鐘off,度緊朝早定4點收工去拎

同埋係咪有份表可以填定先?
朝早去啦 長沙灣好多人 其實有兩個鐘不如去沙田 夾埋時間可能快過長沙灣
份表係 TD590
份表我可以填定先?反正到時都填慳返多少時間
係呀 可以用電腦填架
早廿零年嘅香港司機、今日歐洲嘅鬼佬鬼婆都係一甩咗L牌就揸架棍出街。只係香港多自動波,有得揀,自用嘅話揸A牌都夠玩咁解。我有幾個朋友住歐洲,冇得揀,一攞牌就唯有硬住頭皮操熟支棍,開頭未熟操作就搵無人地帶揸,開始揸得好啲先再去繁忙啲嘅地方,而家都操控自如

所以個問題係,係咪練得其法,而唔係改變選擇
我覺得最重要係自量,知道自己到咩地步就做返相應嘅練習:知道自己腦袋同四肢未處理到咁多嘢咪趁夜晚少車去兜下圈先,搵地方練下起步、泊位,熟咗再去其他地方,咁樣練習放諸四海皆準
唔識自量、懶叻,車都未熟就走去劈嘅,不論自定棍我都只能夠講句祝君好運
我都好無奈
唔知邊個位冇望鏡
我見駕院姐姐琴日淨係話黃紙 住址證明同90 蚊,但上網又見到有份表 準備到既準備定先,thank you巴打
未必係死車,任何馬路上嘅物件都計
師兄,有冇快期推介
去運輸署網站可以下載個PDF 電腦填左&印左先
咁就唔洗去到填
如果唔介意俾錢, 快期同學會幫我抽到先收400
學車王報資料時收300, 不過抽唔到會退錢
忠義街比個的士佬搞死
斑馬線之黎轉右出
望撚晒,轉出個下的士路口轉出黎勁快過
考牌官落break
早知快快手轉彎,唔慢慢轉
最黎同一路口轉左個陣
我又慢慢等,有小巴停左,之後勁慢上
考牌官忍路住叫我其實行得,我話小巴上緊喎
佢冇聲出

過死車全部冇問題
屌佢老母
其實揸棍定揸自都好
似終都係要練
唔練就乜都揸唔到

肯練就實揸到, 似終正正常常咁揸唔係一件好難既事
唔該晒絲打
不過你地知唔知邊個會比較好或者比較快
我係報左2間, 最後快期同學會幫我抽到
閒日好快架咋喎,我個日一點半去,九個字拎到個牌
唔該曬
收到 仲有五次操
好想考完笑住離開駕院
有望鏡,行20 30左右
去到第5,6架啲車都仲想過我
但係我已經過咗巴士站條路開始收窄
如果死車盲點都已經冇問題,留意轉彎位置呢點,我肥左呢樣,但唔係好知點肥,舊post話係熱門死因
有冇巴打星期三考今日拎到
我都見到呢個畫面
gogogo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞