【求助】過幾日毒遊鹿兒島仲未plan好行程

261 回覆
4 Like 16 Dislike
https://www.kkday.com/zh-hk/product/3758

係咪呢個 本身都想去,但真係太遠,唯有下次先
啱聽! 你起一起我底 ,睇下我以往啲遊記post個標題,就知道咩事 無plan係有好多唔好,但 我仍然傾向咁做

其一就係唔plan行程,令你終於唔使跟住早已預定嘅行程, 喺香港每日搭同一班車返學返工, 做同一樣嘅嘢,番到屋企撳埋電話就瞓覺, 日復日年復年好似倒模咁, 趁獨自去旅行唔使同任何人負責任, 終於可以做返自己唔跟行程走, 以自己當下最真實嘅感受去行動, 而且連自己都唔知行一步發生咩事,就好似人生搵返啲樂趣

其二就係你意外發掘到嘅嘢, 比你plan定咗去嘅嘢會更令人震奮

想睇我個北九州行程嘛?
起我底咪睇到囉
(廣告
油津站落 飫肥之後既站
不過短時間都無得去了
如果過多排都係無巴打幫到我。如果無,我應該會嚟個快閃北九洲4日3夜咁,順便拎翻啲嘢,但唔知有無假同平機票
因為張巴士飛要預先訂定,唔係有機會嚮熊本上唔到車,高千穗落熊本可以唔洗,因為係乜人搭
我訂來回,好似平小小
https://www.kkday.com/zh-hk/product/3758

係咪呢個 本身都想去,但真係太遠,唯有下次先

想睇我個北九州行程嘛?
起我底咪睇到囉
(廣告
如果過多排如果都係無巴打幫到我如果無,我應該會嚟個快閃北九洲4日3夜咁,順便拎翻啲嘢,但唔知有無假同平機票
4日北九州,洗乜plan呀⋯⋯
買張JR福岡廣域版玩兩日
買張西鐵福岡 one day pass,搞掂
我之前都試過4日3夜福岡快閃
去睇演唱會
渠蓋打卡要去哂全部咁多個的話應該有難度.

1號係正指宿站門口一定影到.
4號就係砂樂(另一間無戶外溫泉既砂浴) 我睇網上話由指宿步行過去砂樂係20分鐘.
所以你應該可以沿路影5,1,6,9,8,4,2號, 但3同7號就要睇下你係唔係好想去影喇
諗住跟佢個建議順序 打完卡先去龍宮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞