【求助】過幾日毒遊鹿兒島仲未plan好行程

261 回覆
4 Like 16 Dislike
day1呢 櫻島? 係咪玩唔到一日 day6我諗最多食個早餐行一陣就要走啦,搭晏就1點鐘機
仲有海幸山幸 你話唔洗諗係咪因為要指定席先搭到,已經比人book曬?
咁啦⋯⋯
Day2用welcome cute 朝早去櫻島,下晝去仙巖園等地方
Day 3去指宿(唔用jr pass)
Pass1 Day4去霧島
Pass2 Day5去宮崎(搭7:30Jr,10:00到)
Pass3 Day6去熊本
諗諗
day1呢 櫻島? 係咪玩唔到一日 day6我諗最多食個早餐行一陣就要走啦,搭晏就1點鐘機

Day1 係你落機果日,嚮市內行下啦
咁即係你Day1到,Day6走,咁樣你唔好去宮崎啦

Day2用welcome cute 朝早去櫻島,下晝去仙巖園等地方
Pass1 Day3去霧島
Pass2 Day4去指宿
Pass3 Day5去熊本
Day6走人
都得嘅....Book到咪得囉⋯⋯我都係去到鹿兒島先訂位
巴打幾號去
我下個月都係一個人去
諗緊jr定揸車

好想食燒肉
唔知邊到有得叫一人份既餐廳
諗諗下你都係去宮崎,熊本你有機會玩北九州先去埋啦
hi

可以起我底, 上個月先去完, 同埋有個討論post
靚仔,你賣廣告呀
牛仔清

難得有機會梗係賣
我上個月都係一個人去

玩南九算啦,太chur,3日南九jr pass , 一日指宿 一日霧島 一日宮崎都ok

我都係去到先劃位, 未必一定坐唔到特色車嘅 ,但最好 落機即刻去劃位, 你day one 即刻去畫定day3-5, 早兩日應該都ok
另外如果去指宿,會唔會考慮住番晚? 白水館之類溫泉酒店好似唔錯,上次我冇去到,返嚟睇埋其他人討論,都好似幾正咁
day1我應該12點幾1點落機喎,會唔會剩太多時間
day1你睇天氣吧
天氣好就即買welcome cute 2日版 去左櫻島先 day2咁慢慢hea遊其他鹿兒島景點

day1 天氣唔好咪係天文館中央站行下 晚上去屋台村
搵過熊本其實除咗行下街,熊本熊,熊本城同士多啤梨好似無咩特別? 同埋之前地震完係咪未修復好
不如 post 2你整合下討論區內容
我有睇過呀,都會參考下,唔該曬你先
正有此意 屋台村有無話邊間值得去食,上網搵過話就快執笠 (不過我大把機會食,五晚都住係附近 )
熊本城未修好 但可以係外圍睇 好值得行下
下個月同fd去鹿兒島 留名學野

晏咗少少已經book唔到頭班玉手箱連位
應該唔會啦,因為啱啱想改酒店booking,旅程頭尾啲日子都已經無曬位,改唔到,一係就要book過曬啲酒店,所以都係算
係....
同埋你去嘅日字唔多,專心玩南九州算啦,想去熊本打下卡嘅,都可以去完指宿或者霧島後坐JR去架,夜晚行去熊本城睇下都唔錯架

果時我就係日頭去櫻島,5點坐jr去熊本
到時去緊/去完會分享翻,回饋翻比咁多位巴(絲? )
嘩,你下個月去已經book定 ,係咪好full? 但張jr pass唔係去到先換再劃位架咩,宜加無張pass已經可以上網劃定位?
買jr pass有ref no 用個no再加錢可以預早book
啱啱先睇到有牧場呢個景點可以揀
諗緊牧場定高千穗峽好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞