[香港人]都係想遮埋你唔想你淋雨啫

536 回覆
6283 Like 127 Dislike
每次大雨落巴士
我都會好冷淡咁問無遮嘅洗唔洗遮埋你
話唔洗咪 哦好啊 頭也不回走 Ok就遮
唔會問兩次 我幫你仲要我求你 唔好玩啦
試過遮人,冇呢個情況
不過好少會有人遮埋我
你把遮係咪好撚大把先、唔係嘅話兩個成年人真係好難一齊遮,埋一制又唔好意思,遠少少又係揼濕
我都試過有人想遮我 我都拒絕左佢原因唔係出於你靚唔靚仔/女 係因為你把都遮都唔大 遮埋我你又濕埋一份 咁無理由要你幫我搞到連你自己都濕埋一份 咁我真係覺得唔係咁好意思
屌 個個岩岩訓醒 想獨處下 又要迫住打牙較 同埋都唔大雨 你試下大雨幫人丫
利申 大雨遮過陌生人幾次 冇拒絕過
保護意識強左好多, WHY? 咪某國好多「專才」多左來港犯事/呃錢, 真香港人警惕左囉
我成日都遮埋人,係問都唔問直接遮個隻,佢地都好好禮貌
把遮夠大就咩都唔洗講直接企埋去
佢唔想人遮咪自己行開繼續淋
早排提個學生妹書包有格未拉好,點知佢一擰轉頭用好奇怪眼神望住我唔該都冇聲
試過放工 ,見到有兩個後生女係到等停雨

我有兩把遮,比左把佢地就走左
試過遮
過程好老尷 唔識又講唔到嘢
俾人覺得純粹係我把遮大 唔係有意遮埋你
試過同男朋友等小巴 勁大雨
我同男朋友都帶左直遮 但就剩係開左一把
見前面個女人冇遮 開左把遮俾佢
個女人見佢前面個男仔都冇遮 佢用我地把遮遮埋個男仔
痴線一定要俾你遮咩
覺得無需要/唔想咪say no囉
今日無人遮我
試過落雨 俾人主動問可唔可以遮埋佢 跟住送到佢去目的地 雖然順路
認真。
會唔會係樣既問題
樓豬睇得多台灣 韓國偶像劇
以為咁撚樣好MAN 好正能量 會好受歡迎

但現實..
以前讀書放學無帶遮等小巴幾次都有人主動遮我
去到外國就知幫人係幾咁正常
係香港先咁冷漠
今朝返工等過馬路
有個女仔過黎問我可唔可以遮埋佢去對面
我話好
然後將把遮向佢個邊移咗小小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞