[香港人]都係想遮埋你唔想你淋雨啫

536 回覆
6283 Like 127 Dislike
次次遮人都冇比人托手㬹
你都係唔好google 啦 廢事你發死夢
惡夢。
你想幫人係滿足自己定滿足別人?

好大機會你係想滿足自己, 所以人地話唔洗, 你先會咁失落
ON9....
咁你見到有條女係後巷比人強姦
但你樣衰 係咪就唔報警?
遮人同畀人遮都試過
樓主唔好灰 關心陌生人係好好嘅修養
今朝落巴士見隔離個女仔冇遮
都好想幫手遮佢
但係幾個人都冇遮
剩係遮佢一個(因為最近我 )好似好尷尬咁
其實咁細雨,根本唔會點濕身,同你同把遮如果唔岩路咪又要淋過,俾我都拒絕啦,除非樓主係靚女。
世界太多壞人
香港本來就人多又逼, 條傻鳩做要為左滿足佢既偽善逼埋黎.

死撚開LA條傻鳩. 咁撚好人去非洲做義工LA.
我都試過落雨等紅綠燈有人行埋黎遮我, 其實幾warm
樓主好人好事
唔洗咪唔洗
你理得人地咁多做咩
如果人地禮貌拒絕我覺得無咩問題,就算無禮貌拒絕都唔駛上網公審
咩撚野邏輯
你報警會同個女仔有親密距離?
淋雨會有生命危險/心理創傷?

兒登仔真係兒登仔
例子都柒撚過人
想有人遮,不過又唔好意思煩到人,禮貌上拒絕
好人好事 但係其實真係好老尷
今朝d雨咁細, 唔洗人遮埋都好正常

咁都俾你寫到咁多字, 唔去晴報做真係浪費咗你呢個人材
可能人哋幾步路唔怕搭雨啦
水嚟咋嘛 唔駛遮咪唔駛遮囉
你有份好意出發點係好
但你有冇諗過有陣時人哋都可以拒絕
人哋真係無咁嘅需要
亦唔駛你強加呢份好意畀佢
嗰兩滴雨就話淋雨
樓主,你應該怪責嘅唔係佢地,而係一堆良心當狗肺嘅仆街
而家喺香港出街行,會無啦啦同你講嘢嘅陌生人九成一係問你借(正確嚟講係攞同呃)錢搭車食飯嘅大種乞衣,一係呃你簽約嘅gym狗美容狗傳銷狗環保義工狗,再唔係就大條道理叫你讓座嘅廢老師奶
明白樓主好心被人當衰人覺得唔好受,但其實嗰班唔敢接受好意嘅人都只係保護緊自己啫,喺嗰一瞬間佢地根本判定唔到你係好心定有目的
平時等車見前後淋雨
都會問佢需唔需要遮埋
通常都會接受

反而 自己唔記得帶遮 寧願淋下雨好過
因為把遮咁細 要人家遮埋自己唔好意思

所以樓主唔需要諗太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞