Apple watch ⌚️ 用家討論區(26)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我都見過話電池發脹可以換,唔知我個case得唔得 不過一於去搏下,唔得就買隻4算撚數
壞咪計唔計APPLECARE+ QUOTA
用咗2年幾真係依家先知有啲咁嘅嘢
想買條sport loop 有冇推薦, 用緊銀鋁S4
我又係咁 想講隻mon真心幾廢 有花痕係預左 但正常使用冇跌過都裂左一細忽 唉 諗緊用唔用$548換新好 但得兩次機會 我先用左唔夠一個月
裂成點先 你可以照約DHL換錶 你本身隻錶寄返去apple 佢好似會幫你check係咪產品本身問題 如果係材料瑕疵問題 佢唔會收548 好似係咁 不過我覺得都收硬錢 apple唔會咁好死
之前買ac+果時
個天才特登同我講有呢樣野
但唔知其他蘋果產品有無?
快速更換
隻錶完全無辦法播歌 呢幾日先出現咁嘅問題 之前未試過 播歌右上角會有loading圖案 但永遠播唔到 最撚on9係用返iphone播 就算顯示connect左 airpods都出唔到聲 要斷藍芽 再將airpods放返入盒 之後拎返黎先connect到同有聲
完全係勁影響用家體驗
係唔係話hermes 會有新錶面 我唔見有
iPad 都有
apply care + 可以寄俾你, 你有新舊係手, 俾你用落新冇問題得閒先去STORE 還?
定係要新送上門個時即刻收埋舊?
定係可以約多次上門收舊?

定其他?
個步驟係打去hotline 要求快速更換,
Hotline 嗰邊會問你個人資料(Apple id, 產品序號等)
對咗地址啱就會寄上門(3~4日內),
之後會先喺你張credit card hold 額。
你收到新嘅包裹入會包埋工具比你寄返壞嗰件去整。
非人為損壞就會放返張卡嘅信用額。如果要收錢就會係返張卡扣。
咁其實佢寄返黎部機係咪全新? 佢舊嘅嗰部拎去整返好 會唔會寄返俾你再收返之前全新嗰部?
寄嚟嘅係翻新機,唔會全新,
除非你部機新出冇耐,
未有翻新機貨存就俾全新(斷估)
仲有舊機唔會俾返你,寄俾你部機已經屬於你
Apple watch 邊有翻新機㗎

無知真可怕
邊隻字寫翻新機?翻新機英文叫refurbish unit,淨係online store先有賣,天才吧換機嗰啲係非零售包裝嘅出廠機嚟,唔係叫翻新機,唔信你可以落士多問天才

呢啲就叫翻新啦,無apple watch囉
而家先嚟買apple watch會唔會太遲定等新
[img]https://na.cx/i/sKfDzzW.png[/img]

無啦啦 出唔到天氣數據
睇過流動數據 定位 全部正常

利申:黑鋼S4 os5.2

禁錯制上傳唔到圖
關於快速更換服務,冇信用卡嘅話係唔係局住去store度搞

另外佢會只換隻錶定係會換埋錶帶?
剩錶肉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞