模擬飛行集中討論區(28) Aero$hit收皮啦

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
有嘅
[最新燒熄]Drzewiecki Design Tokyo(Narita&Haneda)將會分拆上市 再分拆再上市
https://www.facebook.com/DrzewieckiDesign/posts/2604020843144444
有冇人FSL A320個wx radar 同terrain radar都display唔到
已經開哂
https://lihkg.com/thread/1883056/page/1
就算上到巡航高度自動駕駛緊都唔等於冇工作㗎
垃圾game冇人玩
玩緊FSX,最近一開FsPasenger 就自動restart fsx,最慘一次飛左10幾粒鐘,一㩒end game 睇post flight report 就自動重開,有咩方法解決。。。
轉用Self-Loading Cargo (SLC) [Early Access]
https://slc.lanilogic.com/
Function 同 FSp 差唔多, 但d介面靚好多, 加上仲係Early Access 階段, 個Developer 會樂意係discord 收集意見

利申: 自己用緊
話說你哋p3d計埋插件總共要幾多容量?

我諗住等10400f出咗之後換機,跟手入手埋p3d,屆時亦會買隻獨立ssd轉用嚟裝p3d,你哋認為應該要買幾多gb好?
如果你主要用addon嘅話
最好512GB/1TB
睇左好多post都話打機用唔著/唔適合多核
但電競啲主機同新啲既CPU好多都6或8核
玩xplane其實係咪唔會影響得好嚴重
出去問啲sales驚俾人氹買貴野又唔岩洗

用開macbook + 唔熟電腦 已經研究左一朝
打機一定用得着
Btw xplane啲機模唔建議你買
Xplane唔熟
但P3D係取決於單核效能
但係點解啲人話多核都重要?
其實係因為大部份人開sim
唔會淨係開個P3D
仲會有其他addon program
例如Navigraph Chart / ProjectFly
所以多幾個核心
會確保你所有嘢都run得smooth
再次請教用Ace Yoke嘅巴打
你地嗰支喺rotate咗向一邊嘅時候
pitch仲可唔可以好順滑咁move?

我落埋機油都係做唔到smooth & precise...
多謝解答!
班友仔hold人一個鐘係咩玩法
上完油你要前後chok下條shaft
另外我aileron roll 改咗用每邊六條橡筋唔要條濕鳩彈弓
So far so good,777 Yokesmooth!
已經chok咗
但支shaft去到某D位會有磨擦聲

另外想問下巴打用橡筋for aileron
堅係smooth啲?
真,已用左超過一年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞