模擬飛行集中討論區(28) Aero$hit收皮啦

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
弱弱一問其實taxi2gate 係咪收咗皮
real life都仲未起完
追唔切
我想問下 Prepar3d 係咪買academic License版?$60美金

Professional License 要$200美金

其實分別係邊
佢個網寫曬 就係學術用同埋專業用嘅分別
但係無論咩版本 都唔可以喺屋企或者娛樂使用
照㩒yes佢會restart
新手想問下 Xplane11 同 MSX 分別係邊
Xplane好似新啲 但冇咩人玩
MSX雖然舊啲 但好多玩家玩
又有唔同模式

thx
呢個問題好難答你
視乎你鍾意玩咩飛機
你追求邊一方面嘅真實
飛行體驗真啲好啲
因為遲啲想去學飛
所以先想玩下flight sim先
如果你想學飛就用xp11
玩住GA機先
// In order for the WX radar to work, you need ActiveSky Next or ActiveSky 2016, as only those can send the data our radar needs. Or rather those are the only ones we're aware of that DO send precipitation data at all.//

https://forums.flightsimlabs.com/index.php?/topic/11473-resolved-fsrealwx-with-a32x-weather-radar/
唔可以娛樂使用?
其實P3D係基於FSX嘅商業license ESP開發
娛樂嗰邊就賣咗畀Dovetail Games拎嚟整FSX:SE
所以P3D所有版本嘅使用條款註明唔可以拎嚟做娛樂用途
https://prepar3d.com/product-overview/prepar3d-license-comparison/

明白
你部電腦咩spec先
推唔郁嘅話 買FSLab都係嘥錢
係個GPU可能差少少
搵個試玩版試下先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞