BioHazard 2 Remake (以後1001記得開POST) 集中討論區 9

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
我暫時最佳成績係25分鐘g1前面
G3兩粒閃光彈,400噴火射佢落街
意思即係死得多會有?
諗住拎完火箭炮之後衝S
其實好sad
當你殺完佢哋,發現原來係一班好同事
竟然?
咁如果一開始玩hardcore
之後改做normal
最後拎S嘅話拎唔拎到無限LE5
佢地成就左薪水哥既出現
CLS可以穿過佢隻爪鎅佢隻眼
睇怕好快會fix
好撚慘
重要拎佢地係佢張台到送個幾飛麥林子彈用黎送佢地歸西
BTW: 咩人會送一排麥林子彈比新同事
落街???
我講LAB果隻喎....
果隻係咪G3
每隻boss都有weak time
lab嗰隻係佢出招但打唔中
嗰一下佢未回到神
你睇返刀仔片就會明
趁佢未回神打佢啲眼
畀啲冇乜信心過Leon S+嘅人

https://www.reddit.com/r/residentevil/comments/al2cyz/leon_a_hardcore_s_guide_for_casuals_part_1/?st=JRJ06BKR&sh=05902912

我覺得呢個post寫得幾好同幾安全
佢啲刀位拎無限刀玩
發現原來而家修改器
出到可以改遊戲時間
同改save次數
RE.NET啲時間紀錄唔好盡信
真係有片直播全程先真
睇錯依個g2
G3 4粒手榴彈,加300火炎器,補多幾槍散彈就死
我係Leon表

G1 先用盡兩把刀 再散彈

G2前save第一次 尺要帶多兩個閃光彈 先散彈射到跪低 撞第一次貨櫃 之後 引佢埋可以撞走果邊 放閃光彈 衝去禁制
佢差不多醒就再放 迫佢俾個貨櫃撞落街

G3前save第二次 記得帶定刀仔/手榴彈/閃光彈 用麥林 打 先射腳既眼 然後拉距離 佢迫到埋黎就左走避佢隻爪 射爛埋其餘兩隻眼佢就跪低 射佢心口4,5鎗 之後佢發顛郁黎郁去 三隻眼難射左 射爛完佢又跪 射佢心口4,5鎗 之後佢心口舊野唔會再收入去 拉距離 慢慢瞄 我瞄準好廢 記得我有三十幾鎗麥林 用曬 最後補左一兩槍散彈

Tyrant 前save埋第三次 基本上我得一支滿既火焰噴射器 一支滿既散彈 一定要保持相當距離!切記! 基本上一路後跑 兜圈 有機會先好燒 尤其佢連續三爪 之後其實會即刻再出兩爪⋯ 第五爪之後有D機會 如果佢一下向前爪 之後都有D空檔燒佢 燒左陣 有兩舊跌落黎 Tyrant有時會出必殺 如果位置啱 嘗試先用兩舊石擋左佢先 唔係即用散彈射停佢 如是者 好似得返4分半左右 火箭炮到了 記住 要射兩炮先死⋯
咁簡單
記得先thx
放左隻利卡
邊隻先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞