BioHazard 2 Remake (以後1001記得開POST) 集中討論區 9

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
可以插棋直接走,玩咁耐都唔知
leon成個阿叔咁
等陣先 你係要clarie篇? clarie篇有d興趣
BTW , BH2 個陣玩刀仔無傷打哂AB 都爆到機 , 其實真係得G4 同 MR.X 暴走係難打 , 其他都係得一套模式 , 引到佢去同一個位只會做同一套動作

今集隨機性多左好多 , 遊戲性黎講真係對得住依家既GAME , 最少唔會好似6咁無聊一味射 , 好似打緊L4D咁
我只係覺得個故事性唔太夠 , 希望佢可以出多少少DLC 去補完下個劇情
打左一次表裡關
其實以remake 來計真係一隻好既作品來
真係做到個種唔可以下下清晒怪, 有小小無力感要逃生既感覺
以忠實fans來計呢隻remake 係有不足但絕對係水準之作

但對我來講有兩個不足地方:
1. 冇左好多經典既怪(如蜘蛛、舊版植物怪、飛娥、烏鴉)
2. 表同裡好小互動, 以前表關打G幼 G2 G4, 裡關打G1 G3 G5
有分先後咁見到G, 見到係有時間性, 表裡既人做既野係同時做緊唔同既野
表關拎左個兩格, 裡關冇得拎等等,
clarie 同leon 既道具雖然係有小量重覆但有好多都唔同
今集中段打個D劇情就同平行時空冇分別

但整體來講一幾成功的remake, 希望可以出3、CV同Outbreak
一定會捧場
咦?要返去試下
淨係玩爆新版normal, 舊版同新版normal 比較,舊版一定簡單好多,淨係licker舊版初見企定定用散彈都可以無傷射死佢,新版我真係做唔到 舊版boss對我黎講只係貼圖唔同,都係企定定麥林射爆佢地,新版起碼要走下位

都唔講舊版可以清場仲有子彈剩...
我岩岩爆左c表
唔知你岩唔岩
10飛麥林 , 8飛要補散陣 , 留麥林後面打G5 快幾秒
https://youtu.be/PcDjo_uKeF4
你睇呢個Leon先啦!
(btw佢真人好似唔喺度了)
如果你係想要打clarie 篇S+ hardcore 就可以幫埋你

Leon篇打到好悶
應該幫埋小法師巴打 就唔會再打leon篇
係咪即係有無限重機 但無無限火箭 ?
如果係的話都ok ge
都唔算既 , 不過老老實實阿 , REMAKE好少可以超級原版
係 account

Tg: leoon123
原版警署音樂真係聽到都鳩縮
add左
遊戲性新版比較好

殺敵同解謎比重平均D

舊版著重解謎 殺敵相對比較簡單

但無疑地舊版劇情完勝了新版
其實我好同意劇情無咁舊版咁好 ,但玩法上始終比較buy新版,由小到大都覺得ps版bio d bosses打法上無咩新意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞