BioHazard 2 Remake (以後1001記得開POST) 集中討論區 9

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
LEON 我見得佢幾獲 , 係圖書館上鐘樓個個位追我 , 重要好多都係劇情故定出現

你老味claire 去撚到邊都見到佢 , 去返下層拎丁斤頂 , 大堂行出去走廊個個位
一開門就見到佢左右望 , 之後就追左我10分鍾
個個位直衝 , 返轉頭死撚緊 , 一個人行都窄
有冇巴打用死神可以無傷過關 我最快都係10分鐘,臨尾仲要冇彈冇藥紅血咁去到出口
琴晚打1:10到逃脫
G2前1:50..
去到G3前已經2:20
得番10分鐘打G3同G4
我試過幾次,完全唔識飛起,好難用
好想知...圖書館出停車場個度
LEON既話槍鋪無ADA開唔到門
CLAIRE用又得唔得呢
你搞咩可以係下水道打到40分鐘咁耐
梅花鎖匙比你拎千斤頂舊野同去東邊地牢拎紅寶石箱仔
紅寶石箱仔就入面有USB
usb就去star office拎magum同之後G1前密室lift落最底層拎magum槍管

拎梅花鎖匙要去東邊3F出面露台落2樓
落左2樓有劇情要淋熄直昇機火先番到入警署
但一淋熄就會有暴君追你還錢
所以拎鎖匙前盡量清哂d item會簡單d
你亦可以同暴君玩遊戲都得既
claire 表...打G4 點解D人可以打得咁快
千斤頂個到 我fake佢出去去到nigga個到
再直沖番圖書館
因為人地把握到佢衝過黎果一下 同跳落黎壓唔中你果一下 呢兩招佢出左 如果打唔中你既話 佢隻眼會變紅 呢個時候打佢d眼會易爆好多
巴打請問重幫唔幫過關
40分鐘..係SHERRY開始逃脫+CLAIRE去孤兒院+下水道
47分48秒
佢個下水道用bug skip 咗
岩岩返左舊登睇...有人因為BH2開左個POST屌DLC
佢打assisted
佢爆機我都仲未出停車場
拎梅花匙間房係個save room黎

整理好道具再出發 跟住就要面對Mr X

一見面果陣我通常衝到最前俾佢撻一下 呢下扣非常少 起身可以直接喺佢側邊衝走 之後就要靠自己
前半認同你,主角互動性的確係舊版好啲,新版表裡一落停車場起已經無分別,完全睇唔出先後(唔計G5),
98年有薄MON又真係BUG,但呢啲小節咪CARE啦
但恐怖感唔係靠黑,而係因為敵人頑強,舊版打夠5、6槍喪屍一定死,新版打極都唔爆頭先麻煩,同埋有啲盲點位伏你。
當然MR.X打唔死亦係恐怖點之一。
靠黑嚇人嘅係Silent Hill,好多時黑到睇唔到路。
今時今日仲玩第三身而唔係善用個引擎,應該會畀人屌老母。
DLC有乜好屌?
PS4忍唔住買左原版音樂

真係份外有親切感
弱點外露本來就係弱點之一
應該係有人屌今集太難先拎到無限武器...要求出無限武器DLC

之後舊登就有POST屌人要求出無限武器DLC...樓主認為應該要自己打

有人支持有人反對咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞