BioHazard 2 Remake (以後1001記得開POST) 集中討論區 9

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
拎完無限火箭炮之後,我地先係追蹤者
Leon Claire 標準都攞咗s
攞埋無限小刀就去挑戰硬派s
Mrx係咪追leon無追得咁貼...,claire 表追我九條街
都係遇到利卡要小心d 就係慢慢行 輕推左搖捍走 佢發現你就扔閃光彈狂跑 倉庫果隻直程唔駛打 唯一要殺既就係拎密林間房出面果隻 不過呢隻一開始遇到佢唔好殺佢 好難殺的 得把散彈既話 到拎左密林先殺 跟住ko埋禁數字鍵間房出面果隻就ok 拎圖書館個零件間房出面都有一隻 不過果隻可以係另外果面行 理論上佢發現唔到你 不過發現左就快d走 或者你殺左佢都得 姐係呢條通道附近 會係mr x出左黎之後會新增 數字鍵間房出面果隻都係

狗仔可殺可唔殺 s 型走位就搞點 停車場果個件就留返ada係停車場救你跟住同你一齊走去槍店果時先拎

因為停車場會有兩隻狗係到 但當ada揸車去撞mr x果幕完左之後果兩隻狗就會消失左 呢個時候拎係最安全

實驗室果兩隻利卡都係慢慢行 輕推左搖捍 如果又係唔小心發現你就扔閃光彈 快手跑返去後面度門 屈住門打佢 呢度我會帶定兩個藥係身 跟住其他同normal一樣
所以我想打clarie篇就係咁解 一來自己好鐘意 二來唔駛煩利卡既問題 我岩先打 死三次 三次都係死係利卡手上 on99 成日行埋黎 好難唔hi中個頭
即係最煩其實只有利卡 咁save點呢?
都係停車場去完電子零件果度跟住上返去咪save一次

G2前save一次

G3前save一次

兩個人都係一樣時間save咁制 只不過leon難打d咁解 但leon有樣野好 就係佢爆屍頭好勁 我打到後期手槍d子彈有成六十幾發未用 果時仲未執在場果d
同埋就係佢完全係虐殺植物喪屍 clarie 都得 但唔係好建議用 因為clarie 查實火彈打到後期應該都無幾多淨 除非你好慳皮啦
唔該囇巴打我聽朝就返去衝
麥林留黎打G2同G3,射眼
火槍後期跟身燒下D植物人
要留返400左右黎燒G3
散彈主力用黎爆頭,扮死果D陷家鏟應該一下爆
G幼體潛緊水就行近D手槍射一下再係左邊過佢,即係佢發育不良果隻手
唔放心就帶定幾個菠蘿係身
咁玩你應該會淨好多手槍彈
如果你真係打唔掂 要幫手就加我tg叫我 我唔del隻game 住 兩篇都ok 你想要邊篇我就打邊篇
有無巴打可以分享下獎勵入面紅裙Ada模型係邊個任解
normal G3 G4各死兩次先爆到機
好勁

其實點發現呢d bug
想問下 hardcore 係咪一個 checkpoint 都冇?
好想睇人用曬兩個bug chok通關時間
睇人玩好似無

只可以用色帶save
玩claire到放棋個到Save用左1個鐘50分
係咪唔夠時間打落去?

到時直接打埋落去,到g3前得番10分鐘
無問題
啲色帶喺邊攞
最後打大佬前
有幾間房冇物品都一樣係紅
我想知有冇一個成就係地圖全藍色
要佢攤開雙手向天大叫
或者係佢出大絕打先有用
佢其餘時間係神打,刀槍不入
咦,睇錯,以為暴君,自膠
G3唔係打心先,係打晒啲眼先
佢背後仲有一隻眼,要兜去佢背後打
佢兩隻爪原來真係冇collision
埋到身佢就爪你唔到
你可以係佢隻爪到穿嚟穿去

不過,G3最有效原來真係用火燒
一開頭加油站有一個
今集無 想全藍開完門拎走所有棋就可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞