《有一晚,我喺學校操場遇上跌落凡間的天使》

1001 回覆
14 Like 38 Dislike
之前有諗緊
個故反應不太好,最近都有寫返天使故同一個新故
籠中島並唔係我擅長嘅題材我會係喱類題材落多啲功夫先寫得好
將來仲有人想睇會再諗下
有人想睇
想睇+1
加油啦
好攰
係咪岩岩去完校外旅行
有無溝到女過個開心聖誕
男校
男朋友都唔錯阿
畢左業大把女
唔入engine 就大把機會
入design大把世界
入business 一定靚仔靚女
business好難
有內幕
估唔到我會淆底到呃小瑤,但見到佢如此雀躍嘅表情,我又唔捨得潑佢冷水。

「你係咪真係好想玩啲機動遊戲啊?」我拉住佢去咗玩旋轉觀光塔,見佢熱情減退咗唔少。

「唔係啊!」小瑤真係一個咩表情都放曬係臉度嘅人,就連我都睇得出佢強顏歡笑緊。

「我只不過係咩都想試下姐,但我知道你唔係咁鐘意玩機動遊戲啊嘛,只要係同你嚟,有無玩機動遊戲都唔係咁重要。」係高處望落去,我察覺到小瑤嘅眼神只停留係機動遊戲度。

「跟住落嚟去邊啊?」小瑤臉上面嘅笑容好似少咗咁。

「決定帶你去玩盡所有機動遊戲!」

「下?點解嘅?」佢問完喱句之後,好快就明白點解。

「唔要啊,我唔想你勉強自己。」

我解釋道:「你咪又係成日勉強自己,今次輪到我唔得咩?」

「可能天使成日都要滿足人哋嘅願望,今日就等我嚟滿足返你喱個天使啦好無?」

小瑤無再講啲咩,佢嘅笑容識講嘢咁,有聲嘅。

然後我帶佢玩越礦飛車,連後面新開嘅機動遊戲都玩埋,瘋狂咗一日,玩到小瑤紅都臉曬。

今日同小瑤嘅感覺好close,係開心嘅,但我都係分唔清對佢嘅感覺。唔知有幾多人明呢,就好似份感覺俾人硬生生拆開咗幾份咁,小瑤一時又似細妹咁,要我照顧;一時又好似情侶般快樂;而自己仲對呀紫有遐想。

先唔好話要追要表白,我連自己啲感覺都唔清唔楚,點好姐。

依家只能夠好好享受當下吧。

小瑤玩到爽曬,汗流浹背咁,本來有點微涼嘅天氣,都俾佢玩到好像夏天咁。

「嗱,應承咗你陪你嚟海洋公園啦,開唔開心先?」我問小瑤。

「梗係開心啦,係最最最最開心嘅一日!我永遠都會記住㗎。」

見到佢滿足嘅樣,本來仲想問佢真心咩,依家嚟睇唔洗添啦。

返到屋企,佢攰到沖完涼就瞓,連飯都食。

我入房終於睇手機,發現呀紫又再send咗兩個WhatsApp過嚟,問我傷勢點樣,又問點做咩唔覆佢,睇得出佢緊張我,隔咗幾個鐘就send一次,頓時內疚感超重。

嗰陣時睇完msg都唔記得覆返佢添!搞到佢擔心咗咁耐。
隔咁耐 完全唔記得去到邊度

重新睇過算
有文
聖誕出文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞