《有一晚,我喺學校操場遇上跌落凡間的天使》

1001 回覆
14 Like 38 Dislike
加油!我哋一路提你
又一日啦
Cls 見到一月出嘅故諗住未完都已經過左大半先入黎 點知
開始多人
係我哋努力嘅功勞樓主加油
推左半年唔係你我都唔入黎推post
我哋仲趕得切睇最近嗰場海豚show,只不過就多人到呢……我哋一係坐好側邊,一係就坐山頂。

「都無乜位囉,不如我哋坐山頂啊?」我提議道。

「嗯。」小瑤佢淡淡地回應我。

我以為佢應承企山頂,點知無幾耐佢就話係下面搵到,拉住我過去。

我哋坐得好邊邊,但都算前嘅位置。

「你寧願坐喱度睇唔清都唔坐上面啊?」

「喱度可以睇得清啲海豚嘛。」

咁佢喜歡就好,好快海豚show就開始。

一開始小瑤都甚是興奮,覺得啲海豚好得意啊,好可愛。

但當海獅出嚟同大家打招呼嗰陣,佢就講咗句:「佢哋好慘……」

「咩話?」突然轉得咁快,我跟唔切。

接住落嚟,我手機傳來一陣陣震動,我下意識去睇下手機。

係呀紫sd whatsapp過嚟,問我今日傷勢點樣,有無好度。

當下我由心發出一個好窩心好暖嘅笑容,我心情好抗奮,就係因為一句關心我嘅whatsapp,但我又要盡量唔好表現得太明顯,可能唔想俾人覺得我好奇怪吧?

但我收返起手機,個腦係度盤算緊點覆嗰陣,小瑤就起身走咗去。

???

我滿腦子問號,但我都即刻跟上去。

等佢行到離開人群之後,我就捉住小瑤,問佢做咩事。

小瑤遲疑了一下,然後說道:「我只係睇唔落去,我覺得佢哋好慘,要困係一個咁細嘅地方生存,明明前面個大海先係佢哋嘅家。」

「小瑤,我明你唔開心啲乜,但其實我哋個世界好複雜,就算要解釋都唔係一時三刻可以解釋得清楚。」

「咁既然你唔想睇海豚,我哋就唔好去睇啦,我哋去玩其他啦!玩……玩…海盜船!」

我拉住佢隻手,但拉唔郁,然後再拉幾拉,「行啦,去玩下先啦,一場嚟到。」

然後小瑤就成功俾我拉走咗。

因為陪住小瑤,令我唔記得覆呀紫。

去到海盜船前面,我自己都淆淆地,驚暈,但我都頂硬上。

「嗱!玩海盜船一定要最後先好玩嘅!」
樓主努力
原來去左海洋公園耐到都唔記得
有文先推

耐到要重睇先知講咩
盡量更新快啲我都慢慢寫返故
多謝咁耐仲支持出咗個新故 有興趣可以去睇下
你唔好以為我唔記得kiki仲喺台灣阿你話過出埋佢架
我都記得
樓主加油呀
唔好比佢停
我係P牌仔
仲有30日
你竟然有p
屌而家先登入夠60日
又好似係咁上下時間先見到你
日日推好快就甩p
晏啲出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞