[I/A]死神BLEACH brave souls之2019 hype list : 永續千血,小說角,十刃新form

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
新ac就砍掉重練啦
呢隻碎蜂居然無 千血夜一係咪都有距離up
就快玩左半年
新ac十抽成果,中哂兩隻banner角,主力就冇
抽身家
0五星
棄game了
為左依個pool棄game抵咩
新手應該抽劇場定情人?
成日講嘅紅攻 藍攻 到底係咩嚟

紅攻 (赤攻擊)

藍攻 (青攻擊)

無錯 其實就係指button隻色

多數角都係好似上面咁 紅就紅 藍就藍 但有D例外
除咗純盾技會分返開
所有buff技同heal技都係當

仲有一D就好普通咁...格硬將其中一招屈做第2隻色 2周1 萬聖井上(下圖) 等

上圖咁嘅款已經絕哂版咁濟 同埋都真係唔太好用
而家會有唔完全藍/紅攻都係因為招野係buff同heal
唔會再咁ON9格硬整招紅/藍又無特別野

點解要學識分
係因為隻game嘅怪係有Guard
而D Guard都好易分到 因為你一個普攻打落去就知
藍Guard

紅Guard (順帶一提 全GAME所有破面怪都無紅Guard)

Guard咗嘅傷害會得返10分1

咁點樣破Guard?
任何強攻打中2hits就可以破到 所以強攻越多hits越著數
真係有D玩咗成年都唔知係強攻打中2hits
打中之後會有 GuardBreak 嘅字樣出彈出嚟 之後個D就會變返正常傷

最後要介紹嘅就係超盾
超盾

超盾

效果就正如張圖咁 就係1damage哂你所有個隻色嘅攻擊
一定要用另一隻色嘅攻擊先打得入佢
暫時得3個地方會有呢D閪野
月島降臨隻月島王(紅超盾) 同 4刃降臨隻4刃王(藍超盾)
仲有就係 「極限共闘」1個月開一星期 專打合成書同粉同強化心
呢個極限共闘入面 每次都會有某幾款怪 多咗個呢D超盾
所以點解打呢極限要有人用紅攻有人用藍攻就係咁解 因為唔咁做 就過唔到關

最後...就係 大技係唔分紅攻定藍攻 唔會乜柒野guard撚咗你招大
完~
情人 傻仔先抽嚴龍
唔抵
不過開始覺得自己到左樽頸位
裝又合唔到 人又唔夠勁
個個都係咁,冇得一下衝上去,除非做油王
一個十抽中左雛森+碎蜂 係咪唔洗再抽情人POOL了
千血夜一無 不過又醒起多隻有 4連閃+閃距UP
就係心屬萬聖節夜一 早完現碎瘋2星期左右出
全GAME得呢4隻 同時有齊4連閃同閃距UP
其他嘅碎瘋同夜一都係純粹閃4下 無啦
自從整完完現碎瘋就無再出閃距UP嘅任何角
仲有另外2隻有閃距UP嘅 就係心7刃同力2刃
GQ時間同combo點取捨?帶隻50hit vortex角變相帶少隻bonus角,同埋vortex係咪開一次就夠?
穿界門係咪一個月開一次???
係 月頭嘅星期一 今個月係2月4號開
唔該大力巴
又要卡33
clear time同combo點取捨真係唔識答 因為對我而言 2者都同樣重要
不過我估啱先玩無耐嘅 要喺時間方面有極大嘅進步係無可能咁濟
但combo就真係阿豬阿狗只要有50hits vortex角都玩得起
combo最100 hits = 1,000分
最大得分為999 hits = 10,000分 再多都唔會比多D分你

之於放幾多次先夠?
2-3次 簡第1波又多怪嘅地方放會輕鬆D
以非1lv嚟講 應該全部都要3次 好偶爾可以2次
同埋前3層嘅怪應該都洗唔哂50hits 去到第3層王關D怪或者可以考慮下
簡起碼6隻以上嘅地方放 真係無先5隻個D都將就下

同埋都一定唔會放一次就夠
除非個度有10隻怪+你隻vortex角係1lv / 1lv+多隻25hits
如果唔係唔洗諗 1波10隻怪嘅 呢幾個月嚟先打得個1次咁多
你可能會問50 x 10 = 500啵 點撚樣999呀?
呢個就係點解vortex角越低lv越好 因為你唔係ON99企喺度唔做野 而係要抽足vortex入面堆怪水 係個5秒入面瘋狂普攻 強攻
如果rule唔係加太多強攻傷 咁你隻150白字大波可能可以抽到下水 但多數情況下應該都唔得 唔好抽太盡 廢事D怪弱得濟死埋 咁就食少幾hits
巴打連d故事都有睇
藍染正呀呀呀呀呀
game入面d故事我都有睇,雖然唔識日文,但睇睇下就明,點都以前睇過動/漫畫
想問下3-5星卷係咪真係會出5星 200幾張都未出過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞