[月經] iOS集中討論區 (80) Tim仔自作孽, HomePod 1月18香港

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
測試下先
望b
望遠
你夠膽就熄屋企大制,逐條線插番好。

怕有意外就揾個有電工牌既師傅換,但揾得師傅就全屋換囉我覺得。

如果你本身制面板拉左青線(個面板d制有燈仔),可以買零火,無青線就買單火。

最近裝修完,全屋用lifesmart面板+Alexa 裝修Homepod就話出行貨,激死
上面話玩燈,唔玩燈制既巴打就諗清楚

你本身燈制駁住燈,自己住都好d,同屋企人住多手熄左你燈制,你就要好傻咁開番燈制先控制到燈。
屌 pip同埋睇有幾多人quote過好撚正
所以最好慢慢訓練佢地唔用制
經驗話我知就唔會train到 有時行過順手熄個燈制
想問下HomePod 入面個 "使用siri 時播放聲音" 係咩黎
開唔開都一樣
我就有信心ok 佢地睇我玩有d流口水樣
應該係停首歌 / fade out細聲繼續播

利申冇homepod
開同關都係會fade out
https://youtu.be/h1falu7I8bg

我睇完呢個阿叔條片就好想買
Beta版好撚正喎
有無方法可以將相片APP D 影片直接轉去VLC Nplayer呢D 第三方APP?

因為相片APP D影片無得Background播
以圖搜尋都玩埋
想問下屋企用緊ikea E27燈膽,點樣用HomeKit
但係philips好似淨係得燈
買gateway $399
我玩燈就夠
想將間房搞到好似啲tech youtuber咁七彩色
感謝
ikea 個button 都有制都係一個位開關
pip出咗post照係度呢下真心正
但係你本身要有粒燈制做pairing
早兩日好彩上嚟問一問 盞燈連埋粒制買

唔係返嚟就坐係度望住個gateway打飛機
好似話一粒燈制就夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞