[月經] iOS集中討論區 (80) Tim仔自作孽, HomePod 1月18香港

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
各位大佬,尋日係apple retail store 買左隻homepod, 但用左1日肯定左佢硬件有問題,佢個面版會keep住錯誤地detect到touch,令到我平時播歌嘅時候會自動開始暫停,自動大細聲,自動下一首..等等。想問呢個情況係直接拎返去買果間store度換定係點?thx
我一隻夠喇
平時冇咁多時間坐定定享受音樂
我開頭都覺得HomePod淨係得Apple device先用得著個用途太窄
但諗諗下我私人嘢主力都係用Apple
Android/Windows嗰邊係工作先用
所以都係照買HomePod
Apple以外嘅嘢用隻JBL播就算
S記 DS218J 啦,千二蚊左右
貨品出門恕不退換
冇買ac+拎入廠修理
有買ac+拎入廠修理/加錢換返部新機
拎返鋪,會直接換service unit
我預成套筆直$4000-5000左右
會買兩隻4T HDD for Nas (Total $2000)
所以隻Nas應該有$2000-3000筆直

(依家用緊嗰隻係$1000頭嘅Q記)
襯依家HomePod仲係頭幾日出
有冇機會換到全新?
唔介意係咪service unit, 用到功能音質一樣就ok, thx巴打,聽日拎去
係咪iphone先係咁計
按道理Apple會同你整嘅
不過依家Apple啲嘢連打開都成問題
多數都係換過部就算 (俾錢/唔俾錢都係)
所有產品
HomePod 應該唔整架喇,直接換
但係洗唔洗預約?定係買之後既x日內係可以walk in? thx
有無人有用apple 連Siri 喲燈
最近埋房要換天花燈 有無喲平平地既介紹
book
入門好似係ikea
裝個homekit牆壁開關會唔會方便啲
Phillips hue
有無有用HomePod 連Apple TV
有野唔係好明
Apple TV 連左HomePod 做喇叭之後
HomePod 控制唔到Apple Music
要同Apple TV disconnect 左先控制到
book到就book,book唔倒就直接上去,你買咗兩日佢哋基本上都會幫你
上網睇 好似幾正喎
記得買埋知hub
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞