蘋果廣告製作公司 (5)

1001 回覆
62 Like 10 Dislike
咩叫‘如果TVB佢獨家做到點解唔一早做’??
你知你講緊咩?
好似睇過漫畫mmr情節
哈哈自己人查自己人,咁要尋求獨立法律意見喎
應該真係唔會有答案 唯有睇下個廣告幾時會播完
封口同埋急call 報紙刪文係咩事?
個廣告睇左幾日, 但今日要返工無聊先加入追POST
!!!蘋果出左
推推
屌仲少過info過呢度

比人屌佢自我審查封口左成日先出d 垃圾文
《蘋果》發現,該廣告與十五年前類似「蘋果電影」廣告均出自同一人手筆。

所以蘋果confirm左2003年個廣告係存在?
自己睇上個post

on.cc 出左個post (表面無乜揭秘)都比上面call back 刪左

google cache 有
睇得連登多就知同連登仔對賭會贏多過輸
佢呢d文基本上可以即日出都得
洗乜到今日又講埋d廢話
講到屈都係有古怪
我明你意思

但依家係講緊當日嘅評論、報導

咁譁眾取寵,甚至有違當時社會價值嘅嘢,無理由無人大肆鞭撻,無理由無人留下痕跡
抄登咋

極懷疑個2003係spin去第二度
反而真正有關連暗號唔係2003年發出

有巴打講2003打後都見過
東張閪望查下邊支蚊怕水洗衣液好就有(繼而賣果支野既廣告)
其實你有無睇post ?

1.電視台非正常的播放方式
2.有media出左del post

其實大家並非憑空難猜,都係一d合理的懷疑,正常你個廣告鳩成咁係過唔到電視台,驚你有非商業目的。

對於point2 ,其實可以理解為高層唔想幫呢個公司免費宣傳,
但一間要查冊,唔容易搵到聯絡方法的公司,咁宣傳法好似唔太平常,至少都出個電話 / 網址掛?
起碼唔係好似東方咁秒刪文
所以蘋果日報firm左一定係周自強整嘅?
無錯,佢篇野仲廢過on.cc

依家先出
一係請示過check 過上頭ok
一係就敷衍下你地
其實有機會係錄錯片,因為TVB個播放SERVER硬碟空間有限基本上會每隔一星期洗一次廣告片.而TVB會將D廣告舊BACKUP入BETA帶再將母帶還返俾廣告製作公司,如果D客要再出D舊廣告,TVB會係倉度搵返出黎,咁D DATA同錄帶都人手處理嘅,當時個員工唔生性錄錯或者抄錯資料,令到出錯片都唔奇.
係,我有印象見過,亦有巴絲見過
都話左邊間公司,邊個老闆唔重要

只係工具一件,來源者借佢地個身份發佈訊息啫。

佢地都係收order做野,內容係乜佢地唔會知
一早有廣告部巴打講左呢個廣告有問題有technician 問過有無搞錯
不過佢上頭叫佢咪多事
毒果記者根本就係度抄文出
只係求證過有無錯, 但完全無新 input
睇完等於無睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞