蘋果廣告製作公司 (5)

1001 回覆
62 Like 10 Dislike
祭祖拍片
咪好好賺
請問唔複雜咁諗,簡單啲諗,個廣告意義何在?
記錯就好難講
記憶會重塑,變到好似記得,好似有見過咁
可以有回覆嘅link嗎?
你阻止唔到唔代表其他人唔得
如果唔係支那搞局佢地都唔想香港個個恐慌

就算阻止唔到都可以避
好過陣間學你咁番番下工就咩都冇哂, 到時後知後覺點解唔信連登仔破左個局佢
一覺醒來天下
蘋果電影助揚
陰謀解謎樣樣
細意咀嚼得啖
簡單廣告吹噓
回憶頻道播陰
影像密碼呈一
加國荒地都現
唯有多謝電視台
靈異廣告添話題
但若果件事係好深刻呢?

如果當日蘋果電影廣告真係係SARS期間播,應該唔止係記唔記著嘅問題,仲會有輿論同報道,無理由甚麼痕跡也不留。
Zoom in: Top right
開到 5
Lm
好多野前後矛盾
係comments就話尋日已經覆左件事
自己出左個post哂講乜野一覺醒來天下響,講到自己好似今日先知咁
繼而9秒9搵返另一條廣告聲稱係同一日播
始終大多數人都只係「據稱」同「傳聞」2003年有播過個廣告,上過香討/babycondom睇即使係老一輩都無咩印象
可唔可以打去tvb問清楚 or 東張西望
試下蘋果爆料熱線?
個channel 好多疑點

有冇人起到佢真人底問下先
推到東張西望做調查
唔好咁白痴啦,比d智慧得唔得

個廣告咁都出到街,如果TVB佢獨家做到點解唔一早做,洗你去問/爆料咩

講真而家所有的解拆都可能係平息大家好奇心而設
呢個世界好多陰謀論撚
用好多方法自圓其說 擺明就一個廣告 都可以搞咁多野出黎 扮哂神探咁
咁我又唔係咁睇。

係今日之前應該唔知件事發酵到咁大

之後追睇新聞或可能睇到我地嘅討論

想玩埋一份,先去摷料,或者

搵嘢撚化我地,睇住我地俾佢撚化
Some flashbulb memories are accurate, but others are prone to the kinds of distortion we see in others forms of long-term memory (Berntsen & Thomsen, 2005; as cited at Nevid, 2012). A study of flashbulb memories of 911 showed that they were not any more accurate than ordinary memories (Talarico & Rubin, 2003; as cites at Nevid, 2012).
英文唔係咁好,譯唔到做中文
如果講得嘅就唔使封口同埋急call 報紙刪文啦

就算之後有咩解釋咩ARG都唔可以信,幾日咁多時間拍個下集做掩飾有幾難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞