蘋果廣告製作公司 (5)

1001 回覆
62 Like 10 Dislike
無告佢侵犯版權都偷笑
佢咁嘅logic
我地任何一個直接up上自己YouTube channel, 都可以聲稱擁有條片喇
香港人
同 backup 佬 logic 一樣
8點開始啦。。。
肉眼睇
依度睇開版本係樹頂
https://www.youtube.com/watch?v=5J2m8DaEkok
另一段mv係黑色醒獅頭頂
https://www.youtube.com/watch?v=Z09f_G5rE-k
01一早出咗
蘋果日報依家先出
《香港01》記者電話訪問了關寶慧有關拍攝這間公司廣告的經歷,她說:「真係唔記得咗係邊年拍,都唔記得咗當時我加入咗TVB未,好似係仲讀緊演藝學院時已經有幫佢哋拍,唔止同過司棋姐拍,亦都同過其他藝人拍,包括陳喜蓮同埋大姐明老公曾展章。我拍過好多個佢哋嘅廣告㗎,記得有餅乾同銀行廣告,80年代己經有拍,當年讀書有好多outside job,佢哋唔知透過邊度有我電話,於是就搵我拍喇。」

至於拍這些廣告好不好Pay,她說:「真係唔記得喇,太多年前,淨係記得唔辛苦嘅,幾好玩㗎。周創發老闆好好人,對成隊crew好好,佢會親自監場,咩都落手落腳。」她又謂近日都有睇報道得知有關「蘋果廣告製作公司」的新聞,問到如果周創發或其弟弟周志強找她拍廣告可會考慮接拍,她說:「都可以呀,之前大家合作愉快。」
Push
整理到呢度我有少少頭緒:
何鴻德究竟點樣攞到咁多廣告片段?
唔通真係長開電視黎錄?
定係佢識廣告部人/係廣告部人(包含atv)?
佢首詩zoom in右上角好似有意思,究竟係撚連登仔定係暗示廣告出自佢手?
有無可能兩個廣告都係出自佢手?(假設佢係tbb廣告部人,甚至係廣告部老頂,咁有巴打既上司叫巴打唔好多事都合理。而且佢都可以直接令廣告出街,因為審核都係廣告部做。)
01真係最上心follow依單野暫時
大膽假設:
如果巴打既上司就係佢呢?
香港01聯絡既都係佢呢?
咁整廣告既係佢都唔出奇,
佢話佢擁有條片都無錯,
條片出到街播咁多次都無難。
如果今晚東張西望提都冇提呢單嘢,
分分鐘cctvb都有啲嘢隱瞞
自我審查
繼續挖
Deep learning
*唔難
老實講九成九唔會提啦 01問到佢佢都係敷衍到想收線咁款
Plot twist: 香港01都係同佢地夾埋
上面有巴打提到ARG既可能性 我個人認為係香港實在好難聚到咁多大機構同你一齊搞場大龍鳳
我知,搞下笑順便推post

咩意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞