歐盟拒讓步 文翠珊無功而還

297 回覆
62 Like 7 Dislike
當年個公投問題set 得咁聰明
完全唔提脫歐實際上要點樣付出
結果比UKIP 班撚樣偷到雞
(事實上一定有人支持脫歐,但如果理解到實際脫歐要搞咁多野,當年公投仲會唔會過?)
無論結果點,卡梅倫條仆街都係歷史罪人
其實道理疑歐派個撚個都心知肚明,但係冇人肯去認錯。依家jacob mobb條牛津竹庶 同boris狗新嘅打飛機point係briexit嘅痛楚係陣痛,脫左後15到20年英國後會更強大,大家袋住先

英國黃毓民牙 nigel同佢架NHS大巴已經縮返入佢老母子宮入邊
然後:蘇格蘭公投獨立夢立即收皮
關於4,我嗰陣咁啱喺英國同啲老坑傾過,話支持脫係因為啲東歐移民嚟搞到人工無增長,完全無提過難民問題
可否講多啲EU體制嘅民主程度
用脫歐解決難民問題係陶傑同時事台班傻仔自己ff出黎
時事台好多人都成日將香港嗰套直接用落外國就以為人哋都係咁諗。
其實老老柒柒脫咪脫 家陣左右做人難 就算最後留番係歐盟待遇都唔慌好 與其搞二次公投做壞規矩不如盡快達成協議減低損失再脫歐 仲細咩講完想當無數
睇完 勁
我覺得無痛失戀呢個概念幾易明白成件事 ...

同條有d 社會地位,有屋企有d 勢力既女仔拍拖 , 你就覺得條女樣樣夾住晒,無咩自由 ... 好啦 ..拍左一輪 ...你單方面想分手,做返個有主權主覺既大男人 .. ....諗住定過時間,無痛分手 ...好 ..條女話以前我同我屋企人幫手既野,分手後唔會再幫 ...仲要收返分手費 ...條仔就發覺佢d 對家開始有動作,等你一分手無靠山就搞硬你 ...

到依家分又死,唔分又死 .... 簡單d 講 ...抵撚死
你睇下佢而家死晒狗話惡夢而家先開始就知
仲有D小朋友話佢睇得透
咁假如脫歐,英國想爭取d咩協議?
一路佢咁受歡迎 只不過佢知道d人鍾意聽乜
俗少少講 係摸到g點
大家咪出水 高潮囉
刪去所有責任
保留一切權利
英國入歐盟係被迫
英入歐盟 無著數

一天都光哂 硬脫歐囉
又用中國同香港的關係代入歐盟英國
真心唔明 點可以咁類比
有第二次點解唔可以有第三次
一有第二次 之後就冇了期不停投
佢賭贏左 咪可以震住UKIP同黨內疑歐派 自己份工好做多
賭輸左咪 拍拍囉友退休嘆世界

根本冇得輸
爭乜鬼話事權 英國本身都係歐盟被邊緣化啦
硬邊界有咩問題? 驚北愛搞事?

兩個國家黎

驚西咩
如果你覺得普通民眾根本就唔撚識 而唔應該搞公投既

咁民主呢樣野可以廢左佢
good Friday agreement要求北愛南愛無邊境檢查
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞