歐盟拒讓步 文翠珊無功而還

297 回覆
62 Like 7 Dislike
連陶傑都淆晒講到脫歐英國會幾仆街
佢當日仲拍晒手恭喜就知咩事啦
http://www.cup.com.hk/2018/12/12/brexit-hard-border-problem/
得返兩個方案係可行
一係再公投留歐 一係硬脫面臨分裂
而家既情況同港獨派 支持港獨但又拎唔出方法解釋獨左之後香港點發展一樣
英國廢到 歐盟,美帝, 連大陸都淆食屎喇
加上明明May 姐佢自己都係留歐
完全唔關事
預左啦,夠疆硬脱

may姨姨好慘
玩左咁多年政治,知難搞野黎,呢鑊搞唔搞得掂都會身敗名裂,一早走人第時再返黎玩過都仲得
怪唔知把留學生要回流喇,英國都冇嘢做
醒... 佢唔搞個公投出黎撚洗依家咁煩 仲要冇任何第2手準備
硬邊咪硬邊

驚西咩
英國本來就唔係神根區一部份,又點樣靠脫歐避難民
sorry講錯
如果選民真係傳媒講到咁愚昧,咁佢地就要為自己嘅愚昧負責任
如果今次公投可以咁易由首相一句推翻,由或者話投就投多次,咁以後所有民主投票都等於廢嘅
一黎啲選民覺得投錯票無咩所謂,反正可以有第二次機會
二黎輸左個方可以搵啲理由要求再投多次,無限loop 到自己贏為止
所以就算你話Brexit 係賊船,條船自己上左就無得怨。條路自己揀,仆街唔好喊。
二戰戰敗國係歐盟話事
陶傑 Channel
June 24, 2016 ·
英國退出歐盟,重建英國傳統文化身份和尊嚴。歐盟左膠訂立的許多大愛包容規條,從此鬆綁,可以放膽遞解恐怖嫌疑份子。皇室、議會、政府主權尊嚴,獨立自主。

脫歐一時會對倚賴慣了的英國下一代造成一點迷惘,但絕不是末日,而是再生鳳凰。
https://www.facebook.com/tokit.channel/photos/a.288915521180978/1116904488382073/?type=3&theater
死局
根本就死路一條
抵啦,出賣香港,奶共奶得咁肉酸
歐盟根本係乞兒
專重結果都唔識就學人去公投,係度輸打贏要,依家重好意思話要求投第二次,真係搞撚笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞