難道約會就一定要一齊?恐怖情人無誤。

368 回覆
997 Like 64 Dislike
宜家個個係小學加中學同學,飯聚後拎番contact,因為以前都識左好多年。好快一齊左,一齊前無追過大家,1星期見2日,平時whatsapp傾下以前學校野,日常生活,出街互相請大家食飯。

好平淡地佢問:不如拍下拖,你都幾好。
我答:好呀,你都唔錯。

就係咁,20歲同佢一齊到我就尼26歲。
佢都比好多暗示我,只係大家無表白,大家都知鍾意對方。我個時都以為出得pool..
正常真心愛人都唔會chur到咁,同埋正常block人前都要睇多陣先block啦,話block就block咩。要記住當初女方係當初對人有好感,只係之後反差太大先至破壞晒個印象,正常依種情況都係要花時間思考、觀察同判斷過先至會下到決心block。你咁都係要怪女方嘅我都唔知點同你講落去。

點解變player因素就唔係剩得咁少,可以係家庭背景(eg阿媽虐兒, 個阿媽跟佬走),可以係第一次拍拖受到背叛將仇恨擴大至全部女性,變成仇女症,或者係單純因為以前嘅感情傷害而潛意識建立咗defense mechanism...總之係好多因素影響佢地難以同異性建立正常情侶關係,都係要case by case睇。
唔通鍾意個開口埋口話人臭雞先叫有品味?
我已經get唔到你想講乜,事主同個男都無約實,你仲講乜嘢。同樣未拍拖就係未拍拖,當然同正式拍拖後嘅關係有分別,你可以解一解你個logic嗎?
完全明白男方心情
曖昧完一齊唔到
爭在佢比較激進d
但係真係會好hurt
唔知樓上班情聖係咪真係咁灑脫
我都想一齊... 但發覺對方咁暴燥。
我推左佢3次姐 咁放10點 朝早番9:30 累到hihi 所以先推 有解釋
唔夠愛姐
你清醒左 佢未
一段感情 未醒既時候都會覺得對方好
一醒就少少野都可以嘈餐
睇到樓主既遭遇 諗起個fd
話說有fd試過同條仔曖昧
有一日佢夜晚趕緊pj 無覆個男仔whatsapp
點知條仔係凌晨打133過去搵佢
之後個fd覺得條仔痴痴地線就唔再so佢
點解樓主幾年前既野會無拿拿拎返出黎講?
你覺得日日Text人chur人鬧人真係好小事?
佢似有BPD(邊緣型人格障礙)
唔覺得關個人灑唔灑脫事,而係男方當時個反應已經唔係正常人做得出,構成滋擾程度。
我都唔係好明你意思。有冇人幫手翻譯吓?
其實依單case真係唔關好仔變player事,而係你講出來off track咗,我都唔明你點解咁敏感諗到去好仔變player依一part. Block 人嗰度只能夠話經一事長一智,事主都係得19歲,我唔覺得要求到佢做到幾多。同埋block人亦都好大可能刺激到對方做另一啲更激嘅舉動,唔係block咗就無危險,唔一定次次block咗就無事,睇人啦
呢啲係情緒病黎
可能有bipolar
以前受過傷搞到咁
因為本身block曬佢既野 但我電話無轉 最近down左telegram 佢搵番我 我無覆佢 米拎番出尼講 睇下有無人有相似經歷
有可能 佢拍過幾次拖都係唔過半年就比人飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞