難道約會就一定要一齊?恐怖情人無誤。

368 回覆
997 Like 64 Dislike
好彩我無咁易比佢知我住邊到,因為佢提出過送我番屋企,我拒絕曬。
上面米講左我同佢係有曖味
大家都知道互相喜歡
但雙方都未表白
原本我以為出硬pool
唔係發生哩件事就一齊左
但根據個件事既發生
唔排除一齊左男方一有咩事又激動罵人
我對哩種人係好反感
我奉行發生咩事都和平解決
宜家同男友都係
就算嬲 都慢慢講
大家和平討論
我都係最新新down tg 無諗過原來tg有通知 宜家block埋
我以前遇過隻豬扒,下下都好直接咁問我,又問我幾錢人工之類
之後日日whatsapp我轟我
持續左好耐先冇再黎
女方今次問得好直接,冇暗示,冇玩人,其實問句得唔得個意思係好明確,需要諗到咁複雜嗎?

有啲人真係block咗仲更加會死纏爛打,乜嘢痴線嘢都做得出。你講嘅係正常個案,assume對方都仍然係rational,但其實block咗唔一定會無事。正常真係block咗好啲,但唔係絕對
有咩問題?個陣又無拍拖,又唔係有仔周圍識撩人。
三年前識咗個男仔,又係太chur我驚到咩都block咗,半年前開telegram 用,個男仔message 返我話仲記唔記得佢 屌佢仲save我電話,仲tg message 我,個下真係驚到瀨屎

好痛
重好 早走早著
一齊左先知重大鑊
哇同哩個post個男人一樣咖
開埋名
我扮唔明佢講咩,佢就話我認得你icon呀 一野收咗我皮,驚得制block 咗就算,icon都刪埋
同我一樣 話唔識佢 😂
拜託,你打咁大段嘢最好分段,用手機好難睇得晒。
糾正你:我喺上面講佢係潛在患者,有symptoms,但唔等於單憑三言兩語就可以判斷佢患焦慮症或者躁鬱症,要確認佢係唔係有病係需要由一個clinical psychologist診症,而且好可能要見兩、三次先至判斷到佢係唔係有問題同係咩嘢病。我都講咗你要研究一個人嘅行為係唔係跟某個病有關,都要觀察長時間。

我好了解一個人嘅心理狀態從來都唔係stable,因為人隨著之後經歷嘅嘢會有唔同諗法同感受,亦唔會諗嘢由A到B,可以直接跳去C or E.依種情況modernists曾經用過來寫故仔,之後有個term講依種寫作手法係stream of consciousness。我同意嗰一刻佢有症狀的確唔等於幾年後都會有症狀,亦因此我先提到要長時間觀察study on a case -by-case basis。但問題係佢出現依一個症狀其實都已經係一個好大嘅警號,係比其他正常遇到依種情況嘅男仔更大機會患上相關心理病。我唔排除佢地都會傷心難過嬲,但日日持續text人chur人鬧人就真係唔常見囉。但記住事主係普通人,根本無能力應付一個有潛在心理問題嘅人。

講返分手嗰part,分手後經歷更大創傷做出所謂反常行為反而可能係正常,因為真係確立關係後投入咗咁多時間心機入去同一個人身上,之後失去個打擊一定勁大,之前有個巴打拍過片解話,我建議你睇吓:https://youtu.be/mgTq1gYCsZA
但樓主個case唔同,只係朋友多少少,識咗唔太耐,客觀來講根本唔夠一個正式經歷戀情後分手嘅人時間長,付出多,感情唔算深。我唔認為唔能夠以一個分手case做比較
佢就梗係太激進啦
只可以講鍾意既時候日日text都唔覺攰
後者講既係,其實追求階段如果真係女既完全推曬但又同人出既話,咁其實同玩人冇分別,所以話對冇經驗應該要講清楚會比較好,因為溝通係雙方責任黎,除非你對同性朋友都係咁,不過依單確實有問左,所以另計,係條仔單純on9,因為我一開始唔肯定所謂有問到係直接講定係暗示,兩個情景黎
我都唔係好明你意思。有冇人幫手翻譯吓?
你要理解非理性情況下好多偏差行為可以出現,你仲要睇埋之前佢發生過咩事先會可以判斷,因為人既心理唔係間斷而係延續,你唔可以單憑單一指標去話一個人有病,重點係佢依個非理性行為有冇再度出現。如果係本身傾得好地地之後突然俾人推開覺得被人玩,人一崩潰有機會咁樣,舉個例男女分手後女方一樣咁同樣炸人唔通佢又有病?重點係個男既覺得個女仔玩緊佢所以咁樣,如果依單野係樓主本身講野唔清楚攪到咁既話咁就係雙方責任,但依家正如樓主所講既話就係本身條仔自己問題。除非你話我知你岩岩被人分手之後可以做到完全無搵返前度既衝動完全極理性,否則其實兩樣野性質其實好似,係對對方既關係錯估問題,特別樓主個case係極可能因為有曖昧過覺得被人玩,唔好一感覺冇左就推返話只係朋友依個藉口,正如上面所講一個醒左一個未醒。人係感性動物唔係理性動物。所以你單用騷擾到人就話一個人有病係完全係有問題既推論黎。
拜託,你打咁大段嘢最好分段,用手機好難睇得晒。
糾正你:我喺上面講佢係潛在患者,有symptoms,但唔等於單憑三言兩語就可以判斷佢患焦慮症或者躁鬱症,要確認佢係唔係有病係需要由一個clinical psychologist診症,而且好可能要見兩、三次先至判斷到佢係唔係有問題同係咩嘢病。我都講咗你要研究一個人嘅行為係唔係跟某個病有關,都要觀察長時間。

我好了解一個人嘅心理狀態從來都唔係stable,因為人隨著之後經歷嘅嘢會有唔同諗法同感受,亦唔會諗嘢由A到B,可以直接跳去C or E.依種情況modernists曾經用過來寫故仔,之後有個term講依種寫作手法係stream of consciousness。我同意嗰一刻佢有症狀的確唔等於幾年後都會有症狀,亦因此我先提到要長時間觀察study on a case -by-case basis。但問題係佢出現依一個症狀其實都已經係一個好大嘅警號,係比其他正常遇到依種情況嘅男仔更大機會患上相關心理病。我唔排除佢地都會傷心難過嬲,但日日持續text人chur人鬧人就真係唔常見囉。但記住事主係普通人,根本無能力應付一個有潛在心理問題嘅人。

講返分手嗰part,分手後經歷更大創傷做出所謂反常行為反而可能係正常,因為真係確立關係後投入咗咁多時間心機入去同一個人身上,之後失去個打擊一定勁大,之前有個巴打拍過片解話,我建議你睇吓:https://youtu.be/mgTq1gYCsZA
但樓主個case唔同,只係朋友多少少,識咗唔太耐,客觀來講根本唔夠一個正式經歷戀情後分手嘅人時間長,付出多,感情唔算深,咁做出依啲事嘅人仲係唔係reasonable? 我唔認為能夠以一個分手case做比較
咁係你唔夠鍾意佢姐 我以前返兩份工 9-22 都可以隔日見女朋友
睇樓主講其實佢似係發晒癲鬧人wo,真係唔係激進咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞