[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(138)望下#1 先

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
都唔得
下代先叫正式鎖死

所以我都唔明d買4k 144hz mon黎把撚
cs1.6
玩sli架先鎖到4k100
壕玩意唔會明
利申:兩張大屌2080ti
用黎玩aoc架
唔過60fps
吓我成100fps
想問有無人知邊間有賣個條24pin rgb cable?
中秋去買幾條螢光棒再綁住條24pin好似仲靚
做咩
用緊R9 270同4代i7
要剪iPhone拍既 4K HEVC video
宜家連睇video都疾

有冇邊張平平地有硬解UHD既卡
RX570
淘寶訂啦
之前都有人post 過全套rgb線,幾百蚊搞掂
想睇下香港幾錢 但上網又唔見有
如果淘寶唔係平好多都係香港買好啲
香港好少邪門玩意野
有通常都係淘落黎再賣
QS-240 Matx
免費有冇人東涌拎
冇我就 dum 咗佢

http://t.me/ryancheung2001
東涌 掉去港豬噢大橋到喇
睇相同片好好j wo
放工去旺電睇睇有無先
你比我諗多一日轉唔轉呢個case
個箱油麻地
你換 define mini c 啦
最近電腦壞左 想另外砌過部機
睇左悠二個網站搵左條7k list
CPU Intel® Core™ Coffee Lake i5-8400
Motherboard Gigabyte B360M DS3H
RAM ADATA Premier 8GB (1 x 8GB) DDR4 2666 Mhz C19 數量 : 2
Display Card Gigabyte GeForce® GTX 1060 WINDFORCE 6GB GDDR5
HDD Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm 3.5
SSD Kingston A1000 240GB M.2 NVMe
PSU Delta 台達 實在力量 GPS-500EB E 500W 80 Plus Bronze
Case AeroCool The Compact Series QS-240 Micro-ATX (雙風扇版本)

想問下打機想玩大作game
個list開到中高畫質有冇問題
因為本身個mon 都係1080p 畫質唔使太大需求

另外想問下部舊電腦boot 唔著機 入唔到 bios
電源燈長著 但一㩒個電源掣就會即刻熄機
有冇話可以點test 壞邊一part

唔該哂

fd教徒
試下執位比而家個case先,本身幾中意佢個樣,唔想換的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞