[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(138)望下#1 先

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
冇變到 我機箱前兩把後一把 但係就得FAN6 有寫住2千幾RPM 但係教完都冇變
正面盡量短,收哂去後面,買轉向或者延長線
去到後面就set好粗線先,再set幼線,同埋無限索帶固定係機箱道
BLACKFRIDAY見平 咁可以點玩?
on9
我發覺玩Microsoft Fight simulator x 加add on會窒. 想請教巴打們我部電腦可以點upgrade

CPU :Intel core i5-2400
Mainboard: Gigabyte technology H61M-S2H
RAM: DDR3 4GB *2
DISPLAY: AMD Radeon HD 6700 series 1GB

budget 1k~2k
好,唔該巴打
如果你個hub係駁去CPU_FAN嘅 應該會讀到RPM
BIOS度應該都有得較
唔知點解得CHASSIS FAN6 寫住2000幾轉但係佢地又冇2000幾轉咁嘈
等陣 啲casefan3pin嚟
個fanhub我真係唔太清楚 有冇用嘅R6嘅巴打
我好肯定我冇野係行緊2000幾轉
X72果3把有佢自己既SOFTWARE控制我好肯定 但係機箱果3把就見唔到有 試過教過寫住2000幾轉果度係冇反應既
OH如果3PIN係冇得控制既話就冇野了
會唔會係個software sum up兩把風扇的RPM?
有 voltage control
我唔知R6個fanfub係點
r6
btw u 上8700k / 9700k 好d
將來d game 食8春都得
u 用好d 會開心d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞