[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(138)望下#1 先

1001 回覆
1 Like 1 Dislike

請各位俾啲意見
如果想推LG 呢款月球
會玩大作,希望去到高效
亦會玩例如cities skyline 之類模擬類型

用悠二2萬list請問夠唔夠推?
想可以但有嘢想更改
如果Display想轉信仰ASUS 2080ti
Ram想轉Gskill牌子
SSD加到500Gb

由於將來都會想升級再用耐啲
牛喺咪應該再用大W啲比較好?
咁改法定直上3萬list比較好?

用貓頭鷹風冷定直上水一位到位?

Case方面我舊機用define R6, 防塵空間方面2個list推薦比較好定用番R6?

預算3萬淨機

希望咁多位比意見小弟🙏🏻🙏🏻
三叔罪大惡極
但係我玩其他game都覺得d FPS低左
真係唔關部主機 而係mon出事?
你係CFG70/CFG73定其他
我又唔多覺速度唔正常,不過我好少打機
CFG73
我都係73
M atx 箱會塞得入atx板?
Define R6 or define c
Ssd轉8200pro啦
X52 or h100都係240夠壓
M7啪啪啪
M7啪啪啪

再唔係太極
兩塊都假相想知咩
咁落返用2700 or 2600x
買最勁果去b板好過
專業電競/fps games用claymore
一般就flare
畀我揀就K95
Claymore better
一切等樓主自己回應了
H110, B150, H170, Z170
B250, H270, Z270
就Support i3/i5/i7 6xxx / 7xxx 既CPU

H310, B360, H370, Z370, Z390
就support i3/i5/i7 8xxx/9xxx
落到去諗左一輪最係簡左flare,眼仔碌碌
好新淨
我想買依家仲會唔會有LVA 1155 既ITX 底板賣 仲要頂得住1080ti
good taste
之前係新蛋見平買左粒i7 8700k
想問下巴打有邊塊底板推薦
又要洗多筆
z390 taichi
asus z390 不了
Maximus 系統最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞