[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(138)望下#1 先

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
nvlddmkm 4101

有冇巴打知道點搞
Ryzen 2600 + Evga 2070 + D41-3000*2 + B450M Mortar + Corsair RM650x

1. 已試 DDU 裝不同 Version N 卡 Driver
2. 已試換 6+8pin, 24pin
3. 已重插過 Ram
4. DDU 後等 Windows 自已裝 driver 416.34 就冇事
5. 一裝完 N Driver 就會彈 nvlddmkm 4101
嘩 平到你
有無過百人pm你
8700就算唔係k版,配b360有d浪費
你想升埋老母板上z370,定降cpu做8500先
確定用416.34 冇事
417.01, 417.22, 417.35 都死
新砌部機有時開機會停係please press f2 or del to enter uefi bios setting個畫面, 按咩制都冇反應, 點算
部機係搵悠二砌 ryzen 2600 + gtx1060
仲有我個機箱phanteks eclipse p300 tempered glass唔識點restart機!!
唉救命
case 上 define c atx
mb 有budget 上msi b450 game pro carbon
咁我上番z370 其實我係諗住唔開超頻 所以先唔z 姐,
btw 求底板推介
btw 其實e 隻牛 得唔得傢,我見d 高登仔屌曬咁
巴打隻mon 放咗未?

https://t.me/plasticpapa
眼殘睇錯

想代茶包問吓隻芒
因為你用B360, ram限左2666
咁樣就頭大身細啦
升z板除左超cpu之外,超ram上3000以上都緊要
隻芒fit 晒茶包條友

不過佢去咗食女唔應機,我想幫佢問吓賣咗未啫
好似賣咗了
咁就無計了
爸爸巴你有冇嘢都有多要放
新蛋買左張evga2080唔夠一個星期
咁多地方既2080都減價
仲要張2080windforce不論行貨水貨都插水咁減
早買早享受啦
2K144 mon邊隻做到特價
evga個側板咁型
值得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞