究竟全盛時期的 garnett係咩水平

310 回覆
123 Like 5 Dislike
瘦版brandon ingram
好勁但係冇品
記住用返當年的標準

進攻: 基本上三分線內任何位都可以射,進攻時拉到空位,中距一FAKE起又有能力過到防守,而且POST FADE AWAY有一定準繩。
防守:防守橫向速度快,全盛真係1-5號位都守哂,籃板觸覺補位意識都強。

認同有巴打講全能但非全部S GRADE

雖然都係PF,但TD,DIRK,KG各有特色,分名次其實都冇咩必要。
https://youtu.be/6_tnQdHU7Vg

只記得這個支持了十幾年既鐡粉, 一個令球迷由個人時候支持到成家立室時候, 狼王係木狼的靈魂
算係高版既kawhi leonard
當然防守差半班 但KG控球又強D
TD基本上生涯份CV累積從來冇俾人超越過就梗係冇必要排啦
同TD比就無得比
完全無人比得上TD

kg同Dirk比就有得比
但最多話同lv,唔會超過dirk
咁你又誇
防守差 冇睇nba就唔好周圍話比人知啦
Garnett block強過leonard wo
防守差leonard半班唔係話佢防守差呀
我緊係知KG防守勁啦 12年成36,7歲都仲係季後賽守死FOJ
但leonard係講緊防守上既GOAT 比leonard差半班已經係好勁
咁偷波夠leonard>KG啦 冇得咁比較喎
巴打對守死既定義咁奇怪
33+11+4 超過5成命中率叫守死
留意返

呢個係kg吹奏post
個人top five
1 td
2 dirk
3 kg
4 malone
5 chuck
Dirk>Garnett for sure
全盛Dirk真心無解 無解到拎champ 亦都可以講係全聯盟第一
但全盛garnett仲守到 仲有人同佢差唔多 倒如tmac carter kobe etc
喊左
而家講PF...都一定無Malone份
明明係all time score
All time rebound都多過Garnett, 少過TD百幾個咁多
Carry到Uath入final兩次...真係未來100年都唔知重有無可能
但係而定一比較PF, 就無份
kg最撚正係超遠兩分會入 但踏出一步三分就炒
點解會有人讚好?
一人獨攬mvp加dpoy已經說明一切
下一個做到咁既成就係係可愛
報細數打大前既撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞