究竟全盛時期的 garnett係咩水平

310 回覆
123 Like 5 Dislike
無得咁計既,當年仲有好多人都活係jordan既陰影之下,94 95又係輸比大夢
barkley, ewing, miller
主要係個gm on9搞到無得pick人幾年
99年夠係啦,戰績又好咪一樣入唔到 final ,所以冇得賴
有得pick,新仔都係比佢恰有幾多人會打得出,同隊Szczerbiak都比佢成日話。明當佢出氣筒兼輸波籍口
咁睇返陣容本狼有Szczerbiak Sam Cassell Sprewell ,同馬龍隊猶他咪差不多
所以講如果論個堆都係on9黎 ,左賴右賴KG有3連冠
我覺得what-if完全無問題。
全世界都係咁,鄧d因傷搞到影響左成就既球員可惜
何況比拼實力又唔係比拼成就,
講實力唔需要用成就黎分析,
正如mitch richmond po都無乜打過 係咪廢?
唔係比拼成就咁講嘜野3連冠牙?
agger
所以同TD撚講真係冇咩好講
從來都唔比較下打法之類
郁啲就撻成就出黎真係冇野好討論
TD打法係悶啲但穩定
KG打法athletic啲好睇啲 進攻手段多啲但快收皮
又唔一定係佢打法令佢快收皮既
主要係大傷。。
佢個種打法大傷就收皮又有咩出奇
td如果過左30大傷都未必kep到咁好啦
雖然佢咁多年都有膝傷
足底筋膜炎你以為係小傷?
佢咁多年都一隻腳伸唔直咁打架喇
全盛嘅kg有100g
36歲Rasheed Wallace 頂籃底
面對年輕拜林
全盛加素, ODOM 唉...
反而想知當年BOS打SPURS會點,
鬥老鬥慢
驅風matchup
場場應該都係防守同陣地大戰
極度55波
但波士頓勁個時刺就收左皮
點知之後三老翻生
一來回春啦
二來Kawhi真係激活返成隊
見大家講得咁熾熱
不妨參考下
https://www.basketball-reference.com/play-index/tiny.fcgi?id=MEfSw

講成就td完勝kg
但講個人表現其實55波
Rasheed打得勁好喎
反而係kg頂唔住gasol
最記得有下跳唔起炒樽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞