究竟全盛時期的 garnett係咩水平

310 回覆
123 Like 5 Dislike
其實佢似控球前鋒多過pg
09年冇傷應該fmvp
技術上冇咩明顯缺點, 係個性太小學雞
國藉
同埋要睇佢係幾時排先
03前後嗰期主流傳媒都係講緊雙21
dirk前中期又有mvp黑八/final反敗(雖然有人話輸黑哨)依啲污點
係之後單天保至尊打爆三巨頭熱火先贏返轉頭
09真係好可惜
季初睇得出磨合好嘅celtics實力比奪冠嗰期更上一層樓
不過kg08 final都係自己唔爭氣
本身season mvp榜上有名
playoff一路打落黎本來佢先係最穩定帶頭嗰個
keep得住fmvp一定比佢
KG就唔多講

法國bosh被低估得太緊要
bosh其實好勁
長髮龍王個陣 得分籃板樣樣有 medium最準咁滯 身形單薄但防守好好 跟得好貼
場場20 10 pf黎講真係完美
去到熱火轉打c 都完爆當時既ibaka Noah Hibbert
係超靈活既c 仲有有埋3分 熱火小球戰術核心
而且同全盛kg td Dirk交手 都完全唔失禮
kuzma>randle=kg

個人意見
有冇睇㗎 畀Noah Hibbert打爆喎
再講Bosh去到熱火話就話打C
但其實都係變咗james嘅私家射手
Green>KG
佢真係幾underrated
不過11年俾dirk撚狗咁撚

淨係識蝦新仔同白人
但係fans話呢d係 熱血

其他人做就無品
Dirk好得多
補充

Duncan > Dirk > KG=Webber > Wallace=Gasol=j O’Neal = brand > Bosh = boozer = Stoudemire = Randolph > martin = west

只計差唔多時期 太舊或者太新都冇睇過 比較唔到
歡迎討論
KG就唔多講

法國bosh被低估得太緊要
bosh其實好勁
長髮龍王個陣 得分籃板樣樣有 medium最準咁滯 身形單薄但防守好好 跟得好貼
場場20 10 pf黎講真係完美
去到熱火轉打c 都完爆當時既ibaka Noah Hibbert
係超靈活既c 仲有有埋3分 熱火小球戰術核心
而且同全盛kg td Dirk交手 都完全唔失禮

呢句笑咗,當年最勁果堆 PF 全部係西岸,佢係東岸擦下數據就得
阿龍王幾乎三大大前老個陣都撚過佢
Kg係得全盛個陣防守贏TD少少姐,其他好難同TD比

利申kg fans
Dirk 11 年game 2 臨尾打佢個球轉身上籃真係教科書式
今時今日唔會仲有人拎佢地黎比掛
成撚日都有人話兩個實力差唔多廢老鄧好彩係有波波同GP啦
咁有GP兩件歷史級球員實好打d, 不過TD係講緊分分鐘係大前鋒既代名詞,好似踢波馬基利尼踢防中咁有代表性 唔係淨係隊友先有呢個分別既
就算唔比較成就 td計攻守 數據 帶隊都係歷史第一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞