究竟全盛時期的 garnett係咩水平

310 回覆
123 Like 5 Dislike
鬥埋熱血程度得唔得啊
成日trash talk 又dirty play撩交打叫熱血
Trash talk黎計同draymond有得比下
攻防一體都唔夠dirk勁啦

Dirk單英奪冠
打贏上屆冠軍湖人,雷霆三少,熱火三巨

攻防一體既kg 做唔做到單英奪冠?
組左三巨頭都係得一冠咋,遑論單英奪冠,更加唔洗講挑戰dirk 果條地獄級奪冠之路
https://www.sportsv.net/articles/54695

要比數據榮譽真係2個都有擅長嘅地方嘅

我從來都冇話kg係比td好,但係2個除咗冠軍外真係各有名好

如果要話係你地話係td比kg好,咁的而且確,td數據上係好啲,要話歴史定位高啲咪高啲

我一直都認為佢地2個都係nba歷史上嘅傳奇,dirk,malone,barkley,moses malone,rodman,webber,mchale etc都係

所以無所謂最好,只要係好嘅都值得尊重
其實nba 30 隊波都咁落力打 無所謂最好 都值得尊重
覺得分高下唔重要既你唔應該睇籃球
籃球呢種運動係最重視勝負 重視到完場同分要打加時無得和波 足球可能啱你多啲
佢地嘅全盛時期都會有能有劍指總冠軍能力
教練,隊友,能力都會係好重要嘅要素

攞冠軍唔一定係靠一個人嘅能力嘅,成隊波隊友能力,教練調度,球隊默契,比賽運氣,球證判決都會有好大影響

我提過嘅球員,有人有攞過冠有啲連final都未入過
但係佢地都足以入名人堂,係因為聯盟都認為佢地係nba有影響力

時也命也,有冠軍值得人讚揚,無冕之皇亦都唔應該俾人踩到地底泥咁
Ad 帶隊入季後賽已經要還神
咁呢個係人格唔係球技喎
你可以唔尊重佢,但係唔可以否認佢球技的確係nba係比較好
23 歲kg first team and first defence
23 歲字母 second team

至少拿番多少少first team 先話超越kg
更加唔好話map
TD>Dirk>KG
而家小球big man既完美人選
鬼佬版易帝
唉fmvp唔重要
但09傷左無左冠,10傷完渣左就輸4分
其實魔術有2場比人hack到贏變輸。。。所以唔係無得打

但kg無傷真係好大機會攞冠
佢傷一傷就成就左鳩比。。。(無個兩冠既話只係得二當家個3冠
04木狼隊友渣過11小馬好多
輸都係輸比shaq
魔術死都要用契仔Nelson唔用街波王
KD 粉真係想笑大人個口
根本KG好運少少
08-10年理應可以3連霸
09年嘅塞仲勁過08年
10年傷柏堅斯最後g7比人強姦籃底都係僅輸4分
3連霸左就唔會比啲TD撚踩到地底泥咁
可惜運動世界冇如果
要組當打巨頭先屈到占士機
3連霸左人地仲多你一冠一FMVP(我當之後個冠佢未必攞到)啊
而且成日講大傷唔講我真係以為TD冇大傷過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞