其實d人話用bno入日本快d

439 回覆
18 Like 126 Dislike
你精神分裂,個post講bno
個post 同你有關
我越睇越覺得佢似00 後小朋友 on99 咁 講野成日柒下柒下
咁就收一收皮先啦,留學學人講咁多野,年年都一千幾百萬留學生啦,少你一個唔少啊

用緊個中文名仲想扮日本人,早抖啦你
丟咩架啫 ,香港d人去旅行丟d
傻閪咩叫中國名? 中文名吓話?
用中文字有中文名就係中國人? 你都on9
柒出日本係你地d港女,我全部講日文
中文全名叫中國語文醒下la,你自己睇下alevel同dse個名先
日文叫中文=中國語
你依家打緊日文咩? 仲兜唔兜呀
我屌。。。。
CNO 夠無中國居留權啦
你班契弟點解唔講下?
大把傻閪五毛成日想spin , 唔洗理

一句講哂bno咁廢記得呢世人都唔好拎呀, 拎咗爛袋正契弟
中國香港
唔夠人講就話人五毛 ,我反共架on9,但事實香港唔係國家 ,接受現實吧
CE/Dse都叫中國語文
個傻鳩食撚濛咗, 過中國節日=中國人
聖誕節放假唔通你又係猶太人? 想想做芬蘭人呀
咁又點? 我就係有中文名, 冇中國名
呢個地球上好多人有文名, 所以又係中國人?

訓多陣啦柒頭
返中國都要搞簽證(回鄉卡)
仲要俾錢搞簽證
你老母
入台灣搞簽證都係免費啦
仲係度支那勃起,
支那搵緊香港笨渣
冇人唔夠你個不孝子講呀
幾個post講野都唔撚make sense
先頭人地show N2 日文程度比你睇 之後又話日文廢又點我都溝到女
跟住依家又扮哂野威威豬 話自己全部講日文
你憑咩? 唔係以為你一日講得一句日文 跟住個句日文非常流利 就代表自己全部講日文掛?
最肉酸係一直講你地你地 當正自己日本人 理撚得你第時做唔做到你心目中高尚既日本人 依家你手揸係咪特區護照呀你老母 咁你一樣都係你口講既"你地中國人"咋屌你
你唔好理! 總之日文叫中文做中國語 所以全部同中文有關既野都係中國!
你咪住係中國香港既中國人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞